A "láthatatlan" szelfikamera. A következő innováció?

Tech2.hu

56 E megtekintés7

  Sziasztok! Eljutott hozzám a világ első kijelző alá épített szelfikamerával felszerelt okostelefonja, a ZTE Axon 20 5G. Nézzük, hogyan működik.
  Mobilarena teszt: mobilarena.hu/teszt/zte_axon_20_5g_kandikamera/kulso_kijelzo.html
  Kövessetek minket:
  - Twitch csatornám: www.twitch.tv/tech2hu
  - Közösségi csoportunk: goo.gl/tAMtJp
  - Facebook: goo.gl/WqeizY
  - Instagram: goo.gl/Dzp2vD
  - Weboldal: goo.gl/9SnNRv
  - Twitter: goo.gl/zYw3gU
  - Email: info@tech2.hu
  Időbélyegek:
  00:00 - Csak a szokásos felvezetés
  00:37 - Ez a következő NAGY dolog?
  01:04 - A szelfikamera helyzete
  02:02 - Axon 20 specifikációk
  02:18 - Hogyan működik ez az egész?
  03:48 - Milyen fotókat készít?
  04:15 - A technológia jelene és jövője?
  GY.I.K.
  - Te kecskeméti vagy? Igen :)
  - Mi az a számláló a háttérben?: hufast.info/plan/vide/fIrandGv0qW-f5c
  - Milyen gépen vágsz?: MacBook Pro 2019 16"
  - Milyen kamerád van?: Sony A7 III + Tamron 28-75 f/2.8 és Sony A6300
  - Hogyan készül egy Tech2 videó?: hufast.info/plan/vide/omPbhM53uHymmqs
  Tagek:
  tech2, tech2hu, rejtett szelfikamera, kijelző alatti kamera, kijelző alatti szelfikamera, zte axon 20, zte axon 20 bemutató, zte axon 20 5g, axon 20, axon 20 bemutató, axon 20 magyar, axon 20 kamera, axon 20 szelfi, okostelefon, snapdragon 765g, zte

  Közzététel: 17 napja

  Megjegyzés

  1. Cantabo Lets`

   A legbiztonságosabbak a pop-up kamerák, akkor veszed elő amikor akarod!!! Ilyenem van és a full képernyő az remek, nem is tudnék már mást elképzelni! Vízállóság? Az mese!

  2. Bastee

   Én imádom a pop up kamerát, csak sajnos a trend nem arra megy. Sajnos a Xiaomi/Poco is elhagyni látszik ezt a csapásvonalat szóval lehet egyszer még lyukas telefonom lesz, pedig nekem nagyon idegesítő. Nem tudom, hogy lehet megszokni, nekem a notch megszokása is jobban ment egy fokkal, bár azt sem szerettem. Évente 20x használom a front kamerát, és vagy 10x még kinyitom poénból :D Tökéletes helyen van bent a telefonban, és sosem maszatos.

  3. Slezak Attila Zoltan

   Egy mérnök vért izzad? Az milyen? Szkeptikus vagyok, mert gyárban dolgozom, tudom milyen a munkamoráljuk. Figyelem a videóid, mert nem tudom, hogy 2022-ben milyen új mobilt vegyek.

   1. SyM bioTe

    @Slezak Attila Zoltan Akkor más embereket ismerünk. Link alakok mindenhol vannak, fizikai melosok között is.

   2. Slezak Attila Zoltan

    @SyM bioTe Több gyárban is volt szerencsém a magyar mérnök mentalitással találkozni. Nyilván valamennyire értenek ahhoz amit csinálnak, de a 8 órából maximum 4 órát töltenek melóval, ha hatékonyan segíteni kéne az üzemben akkor nem elérhetőek. És ezért kapnak legalább 350 - 400 ezret. Régen, a 2000-es évek előtt biztosan több olyan mérnök volt aki sima szakmunkásból lett mérnök, de a mostaniak csak egyetemen találkoznak a szakmájukkal. Annyi program segíti a munkájukat, hogy nem kell megszakadniuk.

   3. SyM bioTe

    Más dolog fizikailag és más dolog szellemileg lefáradni. Ha egy mérnök rendesen dolgozik, ugyanúgy lefárad mintha egész nap szaladgálna a gyárban.

  4. Ákos Pásztor

   És ez mikor jelenik meg az "Országban"?

  5. aambrozai

   Engem nem zavarna egy 3-4mm-es keret felül amiben szépen elférne a kamera, úgy mint régen... Visszatérhetnénk a jó öreg 16:9 képernyő arányhoz is, aztán akkor nem lenne túl hosszú/magas sem a teló. Nem tetszenek ezek a mostani 21:9 spaghetti telók, nem férnek az ember zsebébe a hosszuk miatt...

  6. Peet Crp

   Képminőség katasztrófa??! 😂 What?? Ennél sokkal szarabb selfie kamerás telefonok vannak a piacon "hagyományos" technológiát alkalmazva.. Nem kicsit volt túlzó a kijelentés.. 😉

  7. Manu

   Pop-up kamera a legjobb megoldás szerintem mindenkinek , aki nem szelfizik naponta többször.. Nekem is az van, és olyan szép a kijelzőm folytonossága.. Aki meg sokat használja, annak viselnie kell a notch-ok hátrányait.

  8. Ujj Ákos

   Szerintem nem életképes ez a dolog. Egy kameránál pont az a lényeg, hogy minél akadálymentesebben eljuthasson a fény a szenzorra, ezért invesztálnak rengeteg pénzt a minél tökéletesebb lencsékre, ezért egyre fényerősebbek. Erre kitalálják, ezt... Techdemó szinten OK, ezt is meg tudják oldani, de értelme nincs (nálam). Tré a képminőség, illetve plusz erőforrást igényel a kép "tisztítása". Én a magam részéről továbbra is a notch, lyuk, ellen vagyok. Az Asus megoldása pl. nagyon jó, hogy előre fordul a főkamera, így szuper szelfiket lehet készíteni (már aki szokott ilyet). Popup-os gépem volt a OP7Pro személyében, azzal sem volt bajom. Jelenleg egy Sony Xperia 5II-t használok és kifejezetten szeretem, hogy alul-felül van egy kicsi keret, ha elfordítom a készüléket hozzá lehet érni normálisan, nem kell attól félni, hogy belenyúlok valamibe.

   1. SyM bioTe

    Van piaca, pl olyannak, aki teljes kijelzőt akar, és nem szelfizik, vagy csak félévente egyszer. Engem pl pont nem érdekel a szelfikamrák minősége, nagyon ritkán használom.

  9. nandor_98

   S9+ on hogy tudom elérni hogy az értesítő led mutassa mikor aktív a selfie kamera?

  10. David Berki

   Èn a notch rá esküszöm

  11. Róbert Kádár

   Mikor lessz teszt video a mi 11 literöl?

  12. _ nitrochios_

   szerintem jobb lenne egy áttetszős képernyőpont a kamera fölé

  13. Alex Mile

   Szerintem a teljesen elfogadtható láthatatlan, ám de teljesen jól működő kamerás telefon 1-2 év múlva fog megjelenni. De hogy játszak egy játékot, mondok egy 2022 junius 1-edikei napot, amikor az egyik telefongyártó cég kidob egy ilyen telefont. Azt hogy ez a jóslat beválik e, bízzuk a jövóre ;)

  14. Jozsef Varga

   Én vidáman nélkülözném az előlapi kamerát. Illetve nem is hiányozna.🤔

  15. Gergely Busák

   Hole punch Energy Ring-el nagyon király.

  16. Nagyfeju

   Megmondom őszintén, ez sokkal jobb, mint a notch. Szerintem eléggé ronda, ha valami belóg a képernyőbe. Az viszont nem tetszik, hogy szokás szerint le vannak kerekítve a sarkak! Kicsit nagyobb keret kéne a kijelző köré, vagy nem is tudom... Ha vastagabb lenne a keret, akkor nem is kéne trükközni, mivel elférne a kamera a képernyő felett (mint a mostani 3 éves telefonomon). Remélem, hogy mire elromlik a telefonom, kiadnak valami "hagyományos" formatervű okostelefont (mint amilyenek a 2017 előttiek), mert ha nem, akkor bajban leszek (ilyen rondát biztos nem veszek)!

  17. Péter Varga

   Us🤮

  18. Ara

   nekem a notch-os telefonok jönnek be, mate 20 pro volt a telefonom más fél évig és egyszerűen meg szerettem, most p40 pro van és egyáltalán nem zavar a kapszula alakú kivágás :)

  19. Drenholl

   Én azt se bánnám ha szelfikamera se lenne a telefonon. Soha se használom semmire se....

  20. Naruto Lakatos

   Van még ezen mit javítani....

  21. Richard Gargya

   Többnyire akik nyakraf@szra szelfizgetnek, azok még filterekkel is tele hányják, stb és olyan szemcsés zajos lófütty képeket raknak fel 300 ezres telefonokkal, hogy siralmas. Én félévente dobok egy szelfit a rusnya pofámmal kb de azt is hátsó kamerával, mert miért ne a magasabb minőséggel akkor már. S20 ultra

  22. Norbi Tausz

   Helló! Szerintem sima furt kijelző jó. Nem nagy, nem zavaró mint egy notch, nincs mechanika ami eromoljon. Ez a rejtett kamera téma max valami hasonló verzióban, mint amit az Oneplus csinált a hátlapján eltüntető kamera témával lesz majd jó. Bár hogy kivitelezhető e jobban mint ez a ZTE verzió, azt a szakik tudják. De valami hasonló lesz.

  23. baky0206

   Ez innováció? Oké, jó dolog, de szerintem ez nem innováció..

  24. Kristóf Tóth

   Már kb 2 éve van ilyen telefon, csak azt még nem adták ki

  25. JOk3R PLAY

   Szia Laci. Sziasztok. Telefon váltás előtt állok és a Motorola moto edge s és a oneplus 7 pro között vacilálok. Az lenne a kérdésem te/ti mit ajánlassz? (Tudom nem a videóhoz kapcsolódik de gondoltam megkérdem)

   1. JOk3R PLAY

    Köszönöm szépen

   2. Tech2.hu

    Szia, csak a OnePlussal van tapasztalatom, ami abszolút pozitív. Nem tudom milyen a Moto.

  26. Kristóf Kolonits

   Nekem Samsung Galaxy A20e-m van, és ennek a kamera megoldása szerintem tökéletes. (Bár a képernyő lehetne nagyobb)

  27. Rókácska

   3:57 Ugyanolyan fejhallgatóm van :D Egyébként nagyon brutális, hogy ma már itt tart a technológia! Nekem a pop up kamerák tetszenek a legjobban, mert azzal tuti nem tudnak lefigyelni xD

  28. Laposföld-tagadó

   Az az érzésem, hogy egy nem létező problémára sikerült megoldást találni ezzel a kamerával 😀

  29. Gregori

   Szerintem az lenne majd az igaz, telefonok meg laptopok estén is, ha a képernyő közepén lenne ez a bizonyos rejtett kamera, hisz így videóhvásoknál is lehetne szemkontatkust létesíteni, meg szelfizni is könnyebb lenne kicsit.

  30. Tamás László

   Az asztalnál űlve milyen kamerávar rögzítetted magad? Eléggé homályosnak tűnt az összkép és minha a 30 fps sem lenne meg.

  31. Security Google Assistant

   ZTE AXON 20 kijelző alatti kamera. Samsung Infinity O. A világ halad a 100% kijelző felé Az iPhone 2017 ben lemaradt. Lassan 4 éve ugyan azt adja el csak most sima az oldalán a keret .. Ez újítás az kell !!!

  32. Szűcs Lajos

   kérem vissza a kávát... 3 mm-en elfér minden kamera és szenzor normálisan és spec. engem nem zavarna... egyébként a pop up a nyerő nálam ami most van... csak az a fránya közelségérzékelő működne normálisan...

  33. Telefonja Bence

   Én a szikszalag a kamerán

  34. SuperBarnus

   Olyan minőség sose lesz, mintha nem lenne a kamera szenzor előtt egy plusz üveg vagy "kijelző"réteg. Igaz, hogy ma már egész jó képeket lehet a mai mobilokkal készíteni pl még ablakon keresztül is, de azért az mindig befolyásolni fogja, ha teszünk elé egy plusz réteget.

  35. The silent killer [hun]

   (Lenne egy olyan kérdésem hogy) Van egy samsung galaxy a40-em De mikor fel rakom töltőre azt írja ki hogy: Ellenőrzze a töltő csatlakozását! .... ha pedig egy kicsit szórakozok azzal hogy le és vissza rakom töltőre, akkor rendesen tölt. Eg mitöl lehet. Előre is köszi a válaszod. :)

  36. SaphyraHUN

   Ha már választani kell, hogy hol legyen előlapi kamera, akkor én a nagyobb kávára szavazok. Fél centi sáv a telefon tetején nem is zavaró, ha meg döntve van a telefon, van hol fogni :D

  37. So SimPle

   Szerintem úgy 1-2 éven belül elérné a mostani selfi kamerákat. És hogy mire esküszöm? A Touch ID-ra 😁🤣🤣 arra esküszöm 😂

  38. Kristóf Nagy

   Te melyik telefont választanád youtube meg netflix nézrésre, samsung a72 vagy s20 fe?

   1. Te Kenyér

    Jah meg jó a hang benne

   2. Te Kenyér

    Amelyik nagyobb és tovább bírja az aksit :D

  39. Dávid Varga

   Nem értem mi értelme ennek a kamerasdinak... ha törik a kijelző akkor így a kamera is használhatatlan lesz, nekem a nincs bajom egyik megoldással sem, de egy ZTE először inkább erősítse a telefonjait és majd aztán gondolkozzon ilyenen, nem rossz de az Apple, Samsung biztos nem adott volna ki egy ilyet a keze alól, software-sen is meg lehetett volna oldani, pl, ha kamera appban van akkor ne lehessen lehúzni stb. Ez egy elsietett készülék!

  40. Milán

   Szia laci ha a kamerát nézzük akkor szerited melyik a jobb Huawei p30 pro vagy a Samsung galaxy a72

  41. Darentes

   Szerintem a popup megoldással nincs probléma, nekem bevált, és ezt a "teljes képernyős" élményt már közel 1 éve használom. Ha véletlen valami probléma lenne vele, akkor ott a szervíz.

  42. Just an Element

   Mindegy csak az az ízléstelen notch tűnjön már el, istenem aki kitalálta...

  43. Tamás Belovai

   Hitvány az egész ZTE! Örülök, hogy magyarban nem árusítják ezeket a szemétbe való vackokat, elsőkézből tudom miről beszélek. Tele van gyári hibával...

  44. gamingchanel

   A facebook megint tönkre ment lètre hoztam a tegnap azota semit sem csináltam rajta igazoltam magamat és teljesen le tiltot tudsz segiteni ?

  45. Alpha010483

   Nekem abszolút nem hiányozna az előlapi szenzor, ha nem lenne. Előtte is megvoltam nélkül (a nyomógombos korszakban), most is meglennék. CSAK NE LÓGJON BELE SEMMI A CoD Mobile-baaaaa!!! XD Gamer name: ZsömyHUN ;)

  46. Renátó Sárközi

   Saját felhasználásimat elnézve, engem nem izgat az előlapi kamera minősége. Az a lényeg, hogy mondjuk online órákon látható legyek és kész. Selfizni egyáltalán nem szoktam, sőt, nem is vagyok fényképes típus, vagyis, egy telefon vásárlása esetén nem veszem figyelembe a kamera minőségét, mert az engem nem érdekel. Legyen jó a kijelzője, bírja az aksija és legyen erős, nálam csak ezeket a szempontok

  47. Róbert Veszelka

   Én személy szerint a popup kamerát tartom a legjobb megoldásnak, ám nem véletlenül nem ez lett a sztenderd a gyártók köreiben. De ezt a nem véletlent hadilábon álló érvekkel hárítják mindig. Annak örülök, hogy még mindig vannak naprakész hardverrel szerelt ilyen mobilok, én másra nem is igazán pályázok a jövőben sem.

  48. Roland Visi

   Jó nekem az a kis lukacska a kijelzőben (s20) 🙄🙄 ez már csak kényelem 😄

  49. Dániel Nagy

   De egyébként szép munka!!

  50. Dániel Nagy

   Én az átfordulóst preferálom, igaz ezek mozgó alkatrészek de aki nagyon ritkán vagy inkább semennyire nem szelfiznek azoknak ezzel nem lesz gondja

  51. reTECH

   Nem kell, notch, pop-up, vagy átfordulás, csak a hátlapra egy kijelző

  52. András Gábriel

   Nekem egy vízcsepp notchos telefonom van, és ezt a megoldást azóta nem kedvelem mióta elkezdett beszűrődni a por az előlapi kamerába. (Most már csak elég rossz minőségi képeket tudok készíteni a szelfikamerával.)

  53. T K

   Nagyon ritkán selfizek. Nekem megfelelne, ha jobb lenne a kamerakép.

  54. Bálint Kocsis

   Idejet sem tudom mikor hasznaltam utoljara a selfie kamerat, szerintem siman ki lehetne hagyni...

  55. Török Sandor

   Szia Laci... én örülök ennek a megoldásnak hiszen egyáltalán nem használom az előlapi kamerát...de ez szerintem soha nem lesz tökéletes és azon múlik hogy milyen szoftver fogja feldolgozni a képet és ha jó lesz a végeredmény ezért lesz...de én tőlem ezt a kamerát el is hagyhatnák.. nálam vásárlásnál biztos hogy nem lesz ez szempont...ill nem csak azert hogy nem látszik és nem azért hogy milyen képet csinál

  56. Pista Erős

   Én személy szerint nem támogatom a hajlítható illetve a rejtett kamerás telefonokat. Szerintem ezek már csak az unalom szüleményei, nincs sok értelme...

  57. Márton Kiss

   Érdekes videó lett, bár engem érdekelt volna mélyebben a technológiai háttere. Laci kérdésére válaszolva: Nekem a vízcsepp noch teljesen megfelelő megoldás. Ha tényleg szeretném, hogy csak a kijelző legyen elől, akkor nekem a hátlapi kisméretű másodlagos kijelzők viszik a prímet. Ez megspékelve a mostani fejlett algoritmusokkal, amik fölismerik a témát, autokorrigálják a képet, nem is kell nagyon állítgatnod semmit ha lősz egy képet.

  58. Péter Dajka

   Hetente pár alkalommal beszélgetünk messengeren keresztül sógorommal (kamionba ül, teló a tartóban). Neki S10-e van, nekem V30-am. Amilyen szinten butítja a messenger a képet észre se lehetne venni, ha valamelyikőnek képernyő alatt lenne a kamera se lehetne észrevenni...

  59. Zetor Úr

   Én annak örülnék, ha mondjuk a xiaomi kitalálná azt, hogy egy weblapon saját magad összeállíthatnál egy olyan készüléket amire szükséged van. Ők pedig legyártják... Mondjuk ehhez az kéne, hogy viszonylag kompatibilisek legyenek egymással az alkatrészek. Szerintem sokkal olcsóbb telefonokat lehetne gyártani nem legalja minőségben ha egyes dolgokat kihagynának belőle... vagy legalábbis számomra, vagy sokak számára felesleges dolgokat, amik elméletileg drágábbá teszik a készülékeket. Ezzel a ZTE-vel meg szerintem nincs semmi baj... ha a szefi kameráját nem nézzük, 99%-mab ugyan az mint az Axon 11

  60. Dawn Light

   4:16 Titaaaaa🥰

  61. Csanád Csábi

   Szerintem hogy ha a kijelző alatti kamera bevált technika lesz akkor utána a hátlapi kamerával lesz ugyan ez. Szerintem!! 5 év múlva meg is lesz valósítva szerintem

  62. Albert György

   Amióta kijelző alatti ujjlenyomatolvasó van, azóta kijelző alatti kamera is.

  63. Chris Redfield

   Csak egy szokásos kínai bétafon. Előremutató, meg minden, de semmire sem jó, használhatatlan.

  64. István Szénási

   Kövezzetek meg de engem nem nagyon zavar a notch persze nekem az a71 -en egy kissebb notch van de én személy szerint eltudnám viselni akár mikor.

  65. Ádám kreuch

   Nekem a bal sarokba tolt kameralyuk abszolút bejövős. Sőt, a notchot is bírom.

  66. István Vígh

   Nekem nagyon tetszik, mivel sosem használom a szelfi kamerát, tőlem ki is maradhatott volna a telefonomból. Egy szépség hibával kevesebb !

  67. Fuelemuele

   zalai futbalszurkolók telefonja :)

  68. aimka321

   Véégre! Annyira zavaró, hogy el van rontva egy szép nagy kijelző azzal az istenverte selfie kamerával. Ennél már csak az a zavaróbb, hogy a telefon hátuljára 86 kamerát raknak.. Hát olyan rondák azok a kamera szigetek nem? OnePlus 7-et akartam volna Pop-Up kamerával, meg a hátulja is viszonylag szép.. Erre nem lehet kapni 🤦😅

  69. PLTEAM Gameplay

   nekem olyan gondolatom van hogy ha a hátsó kamerát használod akkor az megy... de ha az elsöt akarad a hátso kinyilik magadfele.....

  70. Hollerith

   Zte? Léteznek még ezek szerint.. Blade-m volt ezelőtt kb 10-12? éve..

  71. Blézer Balázs

   A kavakra :D eskuszom, hogy a kavakra eskuszom :D ezert nem tudom, hogy i8 Plusrol hova a halalba valtsak😪

   1. Hun Honcraft

    Hát egyenlőre az iPhone SE 2020 az opció vagy a Sony telefonjai Azokon is ott van a káva,de közel se akkora,mint a régebbi iPhone-kon

  72. András Farsang

   Nekem a pop-up megoldás az ideális, mert szinte alig használom az előlapi kamerát :D

  73. Fabio Favatti

   Nekem a notchal nincs bajom mert úgy használom hogy szoftveresen levágatom a kép tetejét és ott csak iconok, idő és akksi infó van. Teljesen boldog vagyok a Huawei mate 20 pro mal így.

  74. Pázmándi Péter

   Megint jó videó lett, csak gratulálni tudok!

  75. Sándor Kovács

   Úgy nem lehetne megoldni azt ,hogy amikor lehúzzuk felülről az érgesítés sávot ,akkor a kamera alatt kezdődjön az egész "fehér része"? Akkor nem zavarná a kamerát ha nem lógna bele,mennyire érthető?😀

  76. Sándor Baranyi

   Alul akkora káva van hogy elférne egy kamera is akár, ha ebből indulunk ki akkor paraszt vakítás.. de maga az ötlet ahogy megoldották a kamerát az LCD alatt *5. Van mit fejleszteni, de ha már teljes kijelzőt akarnak akkor alul is hagyják el a kávát mert ez így elég furán néz ki 😀 Nekem ez a véleményem erről. Szép összefoglaló volt mint mindig Laci!

  77. Herczenik Kristóf

   Nekem 1 hónapja lett kijelzőbe integrált ujjlenyomatolvasóval rendelkező telefonom. Nekem a régi külön lévő sokkal jobban tetszett. Meg lehet szokni, de nekem hiányzik a régi.

  78. Gergely Antal

   Szia! Mikor lesz Mi Band 6 teszt?

  79. hofferernoke

   Szerintem a gyártók úgy oldhatnák meg ezt a problémát, hogy az aktuális modelleket kiadhatnák szelfikamera-mentes változatban is, biztos lenne rá kereslet. Főleg, ha a kispórolt kamera árát levonnák a vételárból is. Én sokkal jobban örülnék az S10-esemnek, ha nem csúfoskodna a kijelzőn a lyuk, amit kb kétszer használtam. És azzal sem kellene küzdenem, amikor véletlenül fordítom át selfie üzemmódra valami beállítás keresése közben.

  80. Kovács Péter

   Pop up kamera, évente 3x hivom elő, teljes kijelző, és hibátlan szelfi kamera ha kell, Poco F2 Pro :)

  81. Máté Szeifert

   Szerintem a legjobb az a káva felül😉 nem rondít semmi a kijelzőbe, nincs mozgó alkatrész, és a kamera mellett egyéb dolgok is elférnek (visszajelzö led, szenzor, vaku, stb) :)

  82. Szabo Lászlo

   Érdekesnek érdekes. Év végére biztosan lesz olyan cég amelyik tökéletesíti.(szerintem) Ötletnek nagyon jó. Nekem a képernyőbe épített megoldás az ami jó. Kényelmes,nem zavaró. Köszi a videót!!

  83. Vezér Trójai

   Honnan tudja a szivárogtató, hogy más cégek is ilyen telefonokat fognak kiadni?🤔

   1. Tech2.hu

    Vannak emberek, akik direktben keresik őket, hogy átadjanak infókat, de lehet, hogy vannak cégközeli kapcsolatai.

  84. Vezér Trójai

   Értem én, hogy fejlődnie kell a technológiának, de szerintem nem erre kéne pazarolni a kutatási kapacitást illetve a pénzt!

   1. Tech2.hu

    Szerinted mire kéne?

  85. DJ Zoltan Toth

   Ez egy szar telefon

  86. DJ Zoltan Toth

   Xiaomi 9t a király ha vízben is megoldható nejlon vagy celukszal

  87. Szabo Lászlo

   Waoooo

  88. STOFY

   a pop up a legjobby leg elegánsabb mondja szerintem

  89. ****************

   Én annak örülnék ha lennének középkategóriás telefonok szelfi kamera nélkül. (Számomra teljesen fölösleges a szelfi kamera, talán 5 év alatt 4 szer használtam elenyésző dolgokhoz. Ha valaki tud olyan telefont amin nincs szelfi kamera annak szívesen várom a kommentjeit)

  90. András Heidekker

   aha.. hát ezek ilyen harmadik világ-béli problémák ugye? ... de ha már szembe kamera: azt sokkal fontosabbnak tartanám megoldani, hogy a szelfikamerák beépítése olyan szögben álljon a készülék frontján, hogy a telefont kényelmesen lehessen tartani videobeszélgetésekkor - hiyzen az elsődleges és hasznosabb funkciójuk ez lenne a szelfikameráknak, nem? jelenleg ha videotelefonálok, a féltéglát majdhogynem lefelé kell tartanom, hogy a rólam közölt képen ne csak a homlokom látsszon.

  91. astra show

   Ez a telefon is bizonyítja hogy a "nagyok" tesztelnek a kisebb cégeken, vagyis majd jön a Samsung amiben jobb lesz ez a kamera 😅

  92. István Nagy

   Én a selfi kamera nélküli mobilt szeretném!

  93. The Bandi

   3 év szerintem mire eljut egy jó szintre. Szerintem a legjobb megoldás egyelőre a kamera a kijelzőbe vágva. Nekem speciel egyáltalán nem zavaró.

  94. Balázs

   Szia, Laci! Szerinted melyik az a képernyőátló, ahol majd megállnak a gyártók. 4 éve a 5,5"-os kijelzőt még hatalmasnak tartottuk, ma meg már 6,92" telefonok kerülnek piacra.

  95. dzsi2006

   A Mi Mix 3 féle manuális szétcsúsztatós megoldás kimaradt a felsorolásból. Sztem a legjobb megoldás. Mivel nagyon ritkán használom az előlapi kamerát, nem annyira érdekel, hogy mennyit bír, bár a Xiaomi esküszik rá (több mint 1 éve megvan és makulátlanul működik) Azon felül manuális, vagyis senki sem tud kukkolni 😃. Plusz pont

  96. Gyula Krisztián Kolozsi

   Nem igazán tetszik ez a technika lassan már a tapétában is rejtett kamera lesz..... nyílván nem holnap...

  97. drifterHUN

   Jelenleg én a notch megoldást részesítem előnyben(Oneplus 6), de szívesen kipróbálnék egy hole punch-os telefont is(Oneplus 9 pro, vagy hasonló), mennyire másabb a használata, illetve hogy furcsább lenne-e hosszabb távon a notch-hoz képest. Szerintem a kijelző alá épített megoldásnak egy 3-5 év biztos hogy kell, ahhoz hogy a jelenlegi selfie kamerák képminőségét hozzák.

  98. GyurMa Gyuri

   A Xiaomi Mi 9T 2 éve piacon van már, csak halkan megjegyzem

   1. Tech2.hu

    Szia, igen, mutattam is a videóban, amikor a pop-up-ról beszéltem.

  99. Levente Krápecz

   Szia Laci! Szerinted megérné Huawei Mate 20-ról ami elöl hátul össze van törve iphone 12re vagy minire váltani, vagy maradjak inkább az android vonalon?

   1. Levente Krápecz

    Hát az ios rendszer nagyon tetszik, a családban is van iphone és imádom. De inkább a kamerától meg az aksitól félek.

   2. Tech2.hu

    Szia, én a videóimmal irányt próbálok mutatni, illetve hogy megismerhessétek valamilyen szinten a készüléket a vásárlás előtt, de hogy Mate 20-ról váltsál-e iPhone-ra, annak a te döntésednek kell lennie, hogy neked bejön-e a rendszer, meg tudod-e szokni, ilyenek.

  100. Botond Barnabás Takácsik

   Vagy a pop-up, vagy hátlapon kis kijelző. Talán inkább az utóbbi praktikusabb, a fotók minőségét és az ip védettséget tekintve. Meg az emberek nem szeretik a mozgó alkatrészeket.