Tisztázzuk: Eredeti Windows és szoftverek

Tech2.hu

49 E megtekintés18

  Sziasztok! A mai videóban kicsit belemászunk a jogtiszta operációs rendszer és egyéb szoftverek kérdéskörébe, beszélünk az aktiválatlan és a tört Windows veszélyeiről és megosztom veletek a személyes tapasztalataimat is.
  További infók és tippek: www.microsoft.com/hu-hu/howtotell/default.aspx
  FONTOS! Ez a videó a Microsoft Magyarország megbízásából készült, ami természetesen nem befolyásolta a véleményalkotást.
  Kövessetek minket:
  - Twitch csatornám: www.twitch.tv/tech2hu
  - Közösségi csoportunk: goo.gl/tAMtJp
  - Facebook: goo.gl/WqeizY
  - Instagram: goo.gl/Dzp2vD
  - Weboldal: goo.gl/9SnNRv
  - Twitter: goo.gl/zYw3gU
  - Email: info@tech2.hu
  Időbélyegek:
  00:00 - Bevezetés
  00:32 - A kimondatlan igazság
  01:00 - Tört/aktiválatlan vs eredeti Windows 10
  01:58 - PC vásárlás Windows 10-zel és anélkül
  02:51 - Személyes tapasztalatok
  04:21 - A párezres Windows 10 kulcsok
  05:13 - Verdikt, tanulság?
  GY.I.K.
  - Te kecskeméti vagy? Igen :)
  - Mi az a számláló a háttérben?: hufast.info/plan/vide/fIrandGv0qW-f5c
  - Milyen gépen vágsz?: MacBook Pro 2019 16"
  - Milyen kamerád van?: Sony A7 III + Tamron 28-75 f/2.8 és Sony A6300
  - Hogyan készül egy Tech2 videó?: hufast.info/plan/vide/omPbhM53uHymmqs
  Tagek:
  tech2, tech2hu, jogtiszta windows, windows 10, jogtiszta windows 10, eredeti windows 10, microsoft, windows 10, olcsó windows 10 kulcs, olcsó windows 10, tört windows 10

  Közzététel: Hónapja

  Megjegyzés

  1. Endre Vadász

   Ezért jár börtön?

  2. Mallus Gallus

   Az én tanulságom az, hogy Linuxot, akarom mondani Ubuntut használok.

  3. M. Lackó

   Szia Laci! Egy Windows 10 mennyibe kerül normál esetben?

   1. M. Lackó

    Ami az eredeti

  4. Szabó Gyula

   Mindeközben Anonimic win termék kulcsokat hirdet😆

  5. Péter Zavecz

   Kicsit gondolkodjunk el azon is, ha nem mindenki rendszergazda vagy IT mágus, akkor ugyan honnan kellene tudnia hogy a kód amit megvesz kamu vagy hamis? Azért mert nem a Microsoft oldaláról vette? Ha jól tudom nem csak ők forgalmazzák az operációs rendszereket. Gyanúsan olcsó a kód? Xbox live vagy előfizetéssel Nem egyszer van 80% leértékelés nagy címekre. Miből tudja az egyszeri polgár, hogy a Steam-en vett játék az eredeti, az akarmilyen.eu weboldalon vett Windows meg hamis? Ha a piacon az Adios cipőt hasonlítod az igazihoz akkor látható a különbség, egy digitális kódnál mit kell nézni?

  6. Norbert Tóth

   Jah támogasd bill gateset aki lefertőzte a világot, hogy még gazdagabb legyen. Na elmész te a picsába. Egy golyó járna a fejébe nem pénz.

   1. Tech2.hu

    XD

  7. Nexusツ

   Csak a Win 7😂💪

  8. Big Boy Mr.

   Cigány windows.. 😅😂😂😂 full! Amúgy kérdezd meg Vágási Ferit, na ha lenne 10 ezre! 😀

  9. dávid kovács

   15 éve Kmspicoval van aktivalva a win10 em ncore-rol és minden frissítés jön hibamentes problema mentes stb igen vannak programok pl advanced System care amibol ujjat kell leszedni aktivalni mer nem frissit a tört de a windows problema mentes.

  10. Argentino Mr

   a tört programok is ugyan olyan jok..tapasztalatbol mondom.

  11. Argentino Mr

   en bevallom.mindig torom a kodokat :D es hackelve aktivalok....mindig ingyenes es tok jo

  12. Gábor Mikó

   Laci ennél te jobb vagy. Egy csomó lényeges dologról nem beszéltél. Hogy mitől jogtiszta pl egy Windows. (Nem elég a számla) Szerintem fuss neki újra. Ez építő kritika akar lenni.

  13. Stewen St.

   Nem kellene ennyire a "legális" segget nyalnod. Én pl soha többet nem veszek legális szoftvert. Nem hallomások pletykák kitalált történetek miatt hanem a saját tapasztalatom miatt. Ugyanis besétáltam én is a 2000-es évek környékén egy legális Windows XP-t vásárolni a Microsoft üzletbe. a sima 1 licences volt 30-40 körül azt néztem ki. azonban az eladó Manager meggyőzött róla a dobozos 115.000 Ft os sokkal jobb mert 3 gépre fel lehet tenni, egy otthoni pc-re egy munkahelyire és egy notebookra is. boldogan vittem haza. Az otthoni gépemre feltelepült aktiváltam elégedetten dőltem hátra, majd átmentem a feleségem gépéhez és felkiáltottam, "akkor mostantól ez lesz a munkahelyi gép" és elkezdtem telepíteni. Majd az aktiválásnál hiba, a termék aktiválva van nem lehet aktiválni. felhívtam a Microsoft szupportot és mondom hogy most vettem egy Windows xp-t 115.000 Ft ért és azt mondták 3 gépre feltehető ezért választottam és a másodiknál járok. a Válasz meg az volt, ha felakarom tenni egy másik gépre le kell szedni az elsőről. mert ez így működik. ugyanis nem egyszerre lehet 3 gépen, hanem vagy egy otthonin, vagy egy munkahelyi, vagy egy notebookon. Szóval ennyit a legális szoftverekről és a hozzá társuló fehérgalléros bűnözésről a jogainkról való lemondás bepipálásáról a legelején telepítésnél, ami nélkül fel sem települnek ezek vackok.

   1. Stewen St.

    A telefonokon az operációs rendszer adott. nincs érte plussz pénzkérés, lehúzás, marok tartás. Nem az a kérdés, hogy azt ott hogyan tudták megoldani? vagy miért? Minek? -hanem az, hogy PC-re miért nem? De ne legyünk telhetetlenek! "persze, hogy nem kell ingyen" a rengeteg ember munkája aki ezeken a rendszereken és a használhatóságukon dolgoznak. De az árak amiket diktálnak kapzsiságról árulkodik, telhetetlenségről, lehúzásról. a többszörösét kapnák ha reális mindenki számára elfogadható árakon lehetne ezekhez a szoftverekhez hozzájutni amit a telefonokon érdekes módon el tudtak érni vagy jól vezettek be. Nem gondolod? Globális szinten gondolkozva pl a coviddal home office-al amikor a gyerekeknek iskolai elvárás hogy "otthon" legyen PC, nyomtató, kamera, füles, Zoom, Classroom, etc nem gondolod a jogos elvárást pl szülőként arról hogy jó, pl veszek egy gépet a gyereknek 200.000 Ft-ért de mi az hogy vegyek még hozzá 200.000 Ft ért programokat operációs rendszert ami ahhoz kell hogy az elvárásnak megfelelően tudjon tanulni? -Én erre azt szoktam mondani, aki szereti az esőt, szeresse a sarat is. Másképpen mondva, ha egy olyan autót el lehet adni amiben nincs kormány, pedál kézifék kar vagy ülés de nekem kell, akkor nyeljék le a békát hogy majd szerzek bele ahogyan tudok, kormányt, ülést, pedált és kézifék kart, hogy egyáltalán tudjam is használni.

   2. Tech2.hu

    Nincs szó semmiféle seggnyalásról, ne essünk túlzásba, egyszerűen van olyan ember, akinek teljesen problémamentes a jogtiszta rendszer, egyszer megveszed és működik és van, aki sajnos belefut ilyenekbe. Szerintem a te esetedben az a probléma, hogy az illető, aki eladta félretájékoztatott és/vagy ő sem volt tisztában, hogy mit árul. Sajnos van, hogy olyan ember kerül olyan pozícióba, amiben nem 100%-os.

  14. Official TeeRPaaK

   Szo..on lovat a win10 megyek vissza ubuntura

  15. K Sz

   A KMSpico nagyon rossz példa! Persze sokan azt ismerik, de a win10 alapból kártevőnek érzékeli és karanténba helyezi. ( Nagyon gagyi... )

  16. LP Zolee

   Anno a gépemen lévő win7 pro cd kulccsal ingyen tudtam windows 10-re frissíteni (:

  17. Balázs Molnár

   Windowshoz lenne egy kérdésem, hogyha nem írja ki hogy aktiváljam a Windowst miután telepítettem, a Microsoft oldaláról letöltött telepítővel, akkor van teendőm? Vagy valahogyan be van integrálva a kulcs a BIOS-ban? (rengeteg helyen olvasni hasonlót, ezzel mi a tényállás?)

  18. Bence Kis

   árukeresőn vannak 1-8ezer forintig terjedő kulcsok veszélyes/nem megérős?

  19. László Jenei

   Tegnap előtt vettem pont olcsó win10 kulcsot, 1790 forint volt.. életem első jogtiszta windows-a

   1. Hun Honcraft

    Az nem jogtiszta 😀 A jogtiszta a microsoft.comon vehető meg 45 ezer ft-ért 😒

  20. Dominik NY

   Az mennyire számít törnek ha úgy aktiváltam hogy win 7-et be aktiváltam crackelve majd le frissítettem 10-re és be van aktiválva

  21. László Molnár

   Laci! Szerintem te vagy a legjobb videós!

  22. Vlasko

   Még mindig jobban megéri a 2000forintos windows ha deaktiválják is( elmúlt 4 évben 25 gépet biztos telepítettek semmi probléma nincs velük). Win10 telepítés is egyszerű és gyors fölé egy ssd nél. Nem latom értelmét előre telepített gépet venni +30-40ezerért. Nyílván reklám ahogy a thevr videó is. Amíg ilyen helyzet van Magyarországon addig ilyenre csak az költ akinek tényleg van rá vagy egy vállalkozásba bele fér mint összeg.

  23. Balazs Kiss

   pcworld hirdeti a windows 10-et 2000-é akkor az is kamu?

   1. Hun Honcraft

    Szerinted megéri azért a minimális kockázatért az,hogy a kulcsod nem 45/80 ezer ft-ba kerül? 😀

  24. Chris Miller

   Én személy szerint dual boot-al használom a PC-met. cmd-ben aktivált Win10 Pro, és Ubuntu legfrissebb LTS verzió. Az Ubuntut android custom recovery fejlesztésre használom jelenleg, illetve netezek/filmezek rajta. Majd custom rom fejlesztés is tervben van, de ott még nem tartok. Win 10 pedig játékra vagy ha megunom a játékot akkor ott megy a net/film, nem indítom újra csak azért, hogy kisebb erőforrást használva fusson aminek futnia kell. Játékokat maximum kipróbálási célzattal töltök le, ha tetszik és jól fut a gépen, akkor természetesen megveszem 100% legális forrásból.

  25. Blackyi Labrador

   hali.. probáljátok ki az Ubuntu után a LinuxMint rendszert.. abból készitik - de jobb stabilabb és szinte mindenre használható. na jó :-) játékra nem annyira :-) Én videó és hang szerkesztésre.. de minden másra is :-) és ingyéé" :-)

  26. dmcdrinkhouse

   Szóval nekem mint vásárló azon kellene agyalnom ha akár milyen magyar oldalon vásárlok kulcsot hogy jogtiszta e. Azt hiszem ez nem az én dolgom. A másik talán túl fogja élni Bill Gates ha kicsit megrövidítik. A világ 4. leggazdagabb embere. 36.000 miliárd ftja van és 806 millió eredeti 45 ezres windows tudna venni. Talán megtérült már neki hogy elindította az úton ezt az OP rendszert.

  27. Ádám Pretz

   Én Linuxot használok. De arra is vannak kalóz szoftverek :D

   1. Adamyno

    @Chris Miller Nem csak nyílt forrású szoftverekről beszélek. Ott van pl. a Sky, (Skype for business és Lync kliens) aminek ugyan van ingyenes verziója, de az korlátozásokkal jár. Részben a pidgin is használható erre a célra. A NOD32-nek is létezik fizetős, Linux verziója. Aztán ott van pl. a Crossover, amivel a modernebb windows szoftvereket futtathatod Linuxon és Mac-en. Eredetileg az Office miatt fejlesztették mert a Wine soha nem volt a toppon ebben a kategóriában. Nem emlékszem a nevére, de létezik egy fizetős e-mail kliens, ami ismeri az exchange active sync-et. Egyébként ideális esetben ez is Evolution EWS-el megoldható ingyen és legálisan. Maple, Matlab, VmWare, Simplify3D, különböző játékok, mint pl. Doom3 stb...

   2. Chris Miller

    Milyen kalóz szoftverre gondolsz? Nem nagyon tudok fizetős nyílt forráskódú szoftverekről - és ez alatt nyílván nem az OS-t értem - ami Linuxra elérhető, tehát kalóz verzió sem létezhet. De ha mégis van ilyen, akkor kíváncsi lennék, hogy melyik programra/programokra gondoltál.

  28. András A

   De éppen a fél techyoutube ajánlotta a *.com-ot meg a +*.eu-t 3000Ft-os licenszekkel, fizetett videókban. Németeknél a rendőrség elkezdte vegzálni a vásárlókat arra hivatkozva, hogy a felhasználónak tudnia kellett volna, hogy nem 3000Ft egy windows licensz. Honnan, ha minden tech újság, tech youtube csatorna, gaming csatorna ontja magából ezeket az oldalakat?

  29. Ádám 99

   Vlki seed pls

  30. Roger Darkman

   "Megkapod a naprakész frissítéseket" Ezt nem kimondottan sorolnám a W10 előnyére. 8-)

  31. SÁN MOL

   videot hackeltem le a youtoberol

  32. Slezak Attila Zoltan

   Drága laptopnál már jogtiszta szoftver van feltelepítve. De lassan az okostelefon tud annyit mint egy számítógép.Szinte teljes Windows sorozatot végig jártam. Windows 3.1 iskolában, munkahelyen Windows 95,otthon Windows Millennium, XP és 7 is. Mivel nagyon alap dolgokra használok egy számítógépet, lassan egy komolyabb okostelefon is elegendő.

  33. Szőke Norbert

   Jaja. Latom nem vagy azert annyira tisztaba, hogy mi is az OEM :)

  34. Balázs Horváth

   Valódi tanulság: vegyél eredetit... ha munkára használod, és már visszakeresed vele a pénzt. Egészen addig ott az nCore :D

  35. Balázs Horváth

   Zephryus G15 teszt készülőben? :D

   1. Balázs Horváth

    @Tech2.hu oh szomorú, pedig jó lenne :)

   2. Tech2.hu

    Az egy Zephyrus G14 (majdnem :D) és a tavalyi

  36. Szilárd Nagy

   Konklúzió -tehát ha nem aktiválom a windowst akkor beszophatom, viszont ha megveszem a windowst akkor is beszophatom. -előtelepített windows: ja tipikusan mikrós pizza, ha nem tudsz főzni akkor király -személyes tapasztalat: ja 5 éve dolgozom informatikusként, bőven lehet szopni a jó kis előtelepített windowsal mire leírtod rólla a faszán előtelepített bloatware szarokat (gyártó függő) + outdated verziók vannak előtelpítve 1 du rámegy mire lefrissít -olcsó windows 10? igen és mikortól lesz "árában"? 5k-ért már eredetit kapok? 10.ért? 15.ért? esetleg 20 ért? és ezt miért nekem kell kitalálni? miért nem lép fel a mikró az ilyen szürkés kereskedőkkel szemben? ez a fellépés?- h a végfelhasználót basztatom meg lelkirfurkát kelltek benne h vegye meg a szar portékánkat? by the way jogtiszta windowsom van és elvagyok keseredve h lófaszt kapok a pénzemért updateről updatere szarabb lesz az os és downgradelgetnem kell meg tiltogatni az updatet h ne kúrja szét a működő ökoszisztémámat.

  37. BorsCast

   Két legális windowsos gépem volt, harmadikra már nem vettem meg. A reál értéke számomra ez a pár ezer forint amit a kulcsért kiadtam.. Több mint egy éve búcsút intettem az ablakoknak, mert amikor nem mentettem a szintén legális vágószoftveremben kézileg, sokszor ugrott az összeomlás által értékes melóm. (tudom, autosave) Valaki írta itt, hogy milyen drága az Adobe előfizetés egy évre. Nos, ha ebből élsz és nem tudod ezt az összeget kigazdálkodni, akkor nincs miről beszélni. Ha hobbista vagy, akkor persze lehet "próbaverziós" progikat használni. :)

  38. Varga Gergő

   oh a jó öreg Stronghold Crusader...

  39. Ervin László Horváth

   A videóban azt tételezte fel az előadó, hogy egymást taposva rohanunk a kiba**ot átkozott winfos10-et megszerezni. Hát a túrós f**t! Minél újabb egy winfos, annál nehézkesebb, terjengősebb, egyre kevesebb funkcióhoz enged hozzáférést az embernek A SAJÁT GÉPÉN, A SAJÁT PÉNZÉÉRT MEGVETT oprendszer, arra hivatkozva, hogy húúú húúú a sebezhetőség. Mégis mindig UGYANOLYAN sebezhetőek maradnak a gépek, mint előtte. Közben a régi programok egyre kevésbé futnak, egyre inkább akadoznak, a régi eszközök (pl. printer) driverei egyre kevésbé települnek fel. A Mikrofos KÉNYSZERÍTI az embereket mindig újabb és újabb szoftverek megvásárlására, rengeteg pénzért, amikor az előző is tökéletesen funkcionált, és semmi sem indokolja, hogy áttérjek az újabbra. De egyszercsak nem tudok kommentelni a cikkekhez/videókhoz, aztán már nem is látom a kommenteket, aztán elkezdi a gép, hogy bizonyos videókat nem hajlandó lejátszni, a Firefox állandóan újabb verziót követel, de az már csak az újabb winfoson működne ... és hasonlók. KÉNYSZER, KÉNYSZER, KÉNYSZER! Menjen a mikrofos a p**ába Korántsem mellékes, hogy a legújabb verziókat már csak internetes átutalással lehet kifizetni, azt pedig én LETILTOTTAM, és továbbra is le fogom. És eszem ágában sincs engedélyezni, hogy a bankszámlámat az internetről bárki lássa! Akit meg jól kifosztanak a netes csalók, az meg is érdemli, remélem majd megjön az esze. Persze lehetne még egy bankszámlát nyitni, ami a netes átutalásokra szolgál, és ahová mindig csak éppen annyi pénzt rak az ember, amennyiről tudja, hogy most ennyiért vásárolt. És akkor egy fikarcnyival se tudnak többet leemelni DE EZ DUPLA SZÁMLAVEZETÉSI DÍJ, amikor már a szimpla is pofátlanul magas, valamint van olyan bank, ahol csak egyféleképpen engedik a számlákat kezelni: vagy az összeset lehet a net felől látni (és kifosztani jól) vagy egyiket sem. Úgyhogy winfos10 nem lesz a gépemen, az biztos, inkább megtanulom a kínai betűket, ha már nem lesz tartható a win7 (arra is KÉNYSZERBŐL térem át, az eddigi legjobb oprendszerről: az XP-ről)

  40. Bence Nagy

   Microsoft oldalarol letoltoma fajlt es egyszeru cmd paranccsal beaktivalom a windowst mindenfele kulso fajlok nelkul es kesz

  41. Csak a linux jó

   Én Ubuntu Stúdiót használok. Ingyenes, egész biztonságos és a szoftvertárolókban közel 50 ezer csomag található, ami kb. 10 ezer program. De ha valaki nem szeret telepitgetni, már első indítás után felismeri a legtöbb drivert és lejátsza az ismert videó és hangformátumokat is. Előre telepítve tartalmaz böngészőt, lejátszót, irodai programcsomagot, képnézegetőt, zenelejátszót, s egyébb segédprogramokat. Ha csak kíváncsi valaki rá, kipróbálható telepítés nélkül is lemezről vagy pendrive -ról indítva.

  42. Killer Shadow Official

   En mindig a Windows 10 oldaláról szedem es teszem fel pendrive ra aztan az említett kmspico programmal aktiváltam de már nincs elvileg megszünt

   1. Chris Miller

    De, van. Csak az egyik módszer szűnt meg.

  43. Viktor Szabo

   Vagy csak vegyél macet és nincs gond az aktiválással

  44. Balázs Görzsöny

   Én azóta használok kizárólag jogtiszta szoftvereket, mióta megtanultam programozni és rájöttem hogy egy tört szoftverrel (legfőképp tört Windows-sal) bármilyen adatodhoz hozzá tudnak férni, ha azt "jól" írták meg. Nem hiába kell a legtöbb telepítésekor kikapcsolni a vírusirtót. Szépen becsücsülnek a gépbe, figyelhetnek minden leütött karaktert, ellophatják az összes jelszavad és a bankkártya adataid is. Igen, akár egy tört játék is, aminek egyébként az ég világon semmi köze nincs a böngésződhöz ahol pl. beírod ezeket az információkat.

   1. Pálfi József

    @Krisztián Károlyi Ok, de a tűzfalat és úgy általában a vírusirtó utána vissza van kapcsolva. Sőt még lefuttathatsz egy vírusellenőrzést is akár. Szóval annak nagyon profi trójainak vagy akárminek kell lennie hogy az aktiválás után is észrevétlen maradjon. Szerintem amelyik vírus ennyire profi, annak tök mind1 hogy tört vagy eredeti Windowsod van.

   2. Krisztián Károlyi

    Ja ugyanígy vagyok, régen KMS, unofficial ISO, meg minden Aztán kicsit befostam, hogy keylogger meg bármit belerakhattak. A KMS meg hasonló indiai "hackerek" által mutatott módszerek is elég érdekesek. Kapcsold ki a defendert, csak azért tiltja le mert nem akarja hogy aktiváld xD

  45. Sándor Nagy

   Szia Laci! Ha más nem írta le kommentben, akkor itt egy félig legáluis megoldás. Aki használt gépben gondolkozik, hogy olcsón megússza, akkor olyat kell venni amin minimum win7 COA matrica van. Windows 7-től él a frissítés Windows 10-re, csak nem verik nagy dobra, hogy mai napig működik. Le kell tölteni a Media Creator Tools programot és kihasználni, hogy a mai napig benne van a frissítés lehetősége. Frissítés után a COA matricás kód lecserélődik egy Windows 10 kulcsra. Szépséghiba, hogy nincs számla a Win7-ről, ami szükséges, hogy ez legális legyen, viszont működik. (Microsoft ezt a megoldást nem is üldözi, kényszerből elfogadja egy új Uniós jogszabály miatt.)

  46. Daredevil19790921

   Laci a creatív cloud tartalmazza a szoftvereket is? Csak mert 20 dollár/hó amúgy meg 63 eur/ho

  47. SelfMed. pro

   Ez egy tech csatorna volt, azzal foglalkozó embereknek. Miről szólt ez a videó? Mit "tisztáztunk" végül? "higgyétek el? a Windows-al telepített laptopban egyből a beállítási varázsló fogad!" Az egész videó sack und pack kiérdemelt egy erős Unsubscribe-ot ..sorry.

  48. Noclips_Domi

   Ha nekem nincs kereső bal lent a z asztalon az aszt jelenti hogy nem eredeti?

  49. Ferenc Ribai

   Hali Én is az Emag on vettem ugyan úgy száml.+garival 3500ft. a másik ez a szutyok win 10. még ennyi pénzt sem ér.Nem tud egy tisztességes hibátlan op.rendszert készíteni,és van pofája alapból 35000ft is elkérni némely "úgymond hivatalos" oldal.Utolsó Win ami még megérte a pénzt az a Win 7-vólt.(te lehet hogy megkeresed az árát a munkáddal az közel 20000 ft a programod )de ha szétnézel a környező országokban feléért sem adják ugyan ezt a JOGTISZTA Win-t.Amúgy itt Hu. "normál" 9900 ft ért meglehetne venni nem lenne ennyi Warez.

  50. Dominik Jámbor

   Jó lett volna ha esik szó a jogi szankciókról, mert így számomra az a konklúzió hogy a 10-szer bebukod az aliexpresses olcsó kulcsot, még mindig jobban jársz anyagilag, az esély rá pedig teljesen elhanyagolható.

   1. Sándor Nagy

    Jogi szankció, ha jól tudom nem vészes, inkább amit át kell élni miatta, az lesz nagyon kellemetlen. Én inkább kerülöm a tört szoftvereket.

  51. Csibeszendó

   Létezik ingyenes operációs rendszer is, ami ugyanolyan jól használható, mint a Windows... csak senki nem ismeri, mert az emberek inkább illegálisan használnak fizetőset, mint legálisat ingyen. Ha csak legálisan lehetne használni a Windowst, talán népszerűbb lenne a szabad szoftver, és mindenki jobban járna.

  52. jános Mezei

   Régen ide adtàk ingyen a windows t most meg 30 ezer forint fölött van ezek megőrültek 😁🖐️

  53. Roland Molnar

   Szomorú, hogy a 21.században erről kell beszélni! Ez olyan dolog,hogy kitalasz valamit, más meg ellopja! Bezzeg eredeti külsőségekre nem sajnálják a pénzt, mert az Gucci,lv stb, de h pár ezerért eredeti szoftvert vegyenek... Aaaaaa Aki meg zenél,rajzol, tervez stb az tudja mivel jár a tört program használata, így nem szórakozik vele 🤷‍♂️

  54. István Sós

   Szia Laci . Igaz , nem kapcsolódik a témához , de remélem segítesz nekem ! Haldoklik a Samsung SSD M.2 a gépemben . Le kell cserélnem . Az alaplapom :ASUS ROG STRIX X 370 GAMING . Minimum 1 TB SSD kell nekem .KC 1000 , már nem nagyon kapható . Mit ajánlasz , hejette ? Kingston A2000 NVMe PCIe SSD 1TB, M.2 jó bele ? Várom válaszod . Köszönöm , és kellemes Húsvétot kívánok !

  55. Zoltan

   emag-os win10 kulcsokkal mi a stajsz?

  56. harangx2

   És az mennyire jogtiszta ha a gyárilag Win8-al vásárolt laptopra win10-et rakok és biosba égetett SLIC miatt aktív lesza win10?

   1. harangx2

    @SyM bioTe win7-ről és 8-ról ingyenesen lehetett frissíteni 10-re csak ez a lehetőség hivatalosan már régen lejárt. Egyébként win8-nál mivel biosban van a kulcs be sem kell írni semmit és aktív lesz a win 10.

   2. SyM bioTe

    @harangx2 Tudom, vettem használt üzleti lapost, aminek az akksi alatt lévő Win7 kulcsával simán aktiváltam a 10-et. De nem volt erről valami régebben, hogy akinek van eredeti Win8, az legálisan mehet 10-re?

   3. harangx2

    @SyM bioTe Az csak a win8 használatára jogosít, de a win 10 is aktív lesz vele mindenféle trükközés nélkül. Pont ezért kérdezetm.

   4. SyM bioTe

    Az ha jól tudom jogtisztának számít, mivel a Win8 kulcsod eredeti. De valaki javítson ha tévedek.

  57. Marcell Gál

   Én már csak a Facebookon hirdetett nyílt nCore regisztrációs meghívásos adathalászat miatt sem tenném be a lábamat ilyen környezetbe. Az olcsó Windows 10 kulcsokról meg annyit, hogy a GameStar magazinban is hirdetve volt pl. a Keysworlds nevű oldal, én onnét vettem a saját Windows 10 Pro licenszemet, azt beaktiválva ment is egyből minden, s most is megy gond nélkül. Akit érdekel, az itteni cikkben szereplő kedvezmények elvileg még mindig élnek az akciók, így érdemes lehet körülnézni, akár csak Microsoft Office 2019-ért is: www.gamestar.hu/hir/windows-10-olcson-275533.html

  58. Péter Somlyai

   Legalább beismered, hogy használtál te is..... Ez már haladás! Amúgy meg ugyan úgy letöltöd legálisan és ezer video van a youtubon, hogy aktivált ,nem kmspico meg egyéb szarság gondolok és semmi különbség nincs közte! Csak már megint mondák neked, hogy beszéld már rá az embereket az eredetire, mert annyian nézik a csattornádat Na jó.......... Utalunk azért valami pénzt :) Köszönjük Laci!!

   1. SyM bioTe

    Pont ez volt a videóban. Igen, lehet, hogy semmi baja nem lesz egész életedben a pár ezres win kulccsal. De benne van, hogy bármikor tilthatják, a az MS megunja a dolgot.

  59. kis csaba

   Jól láttam a Mi mix Foldot a videóban? :D

  60. Zoltán Bosznai

   Emlékszem még annak idején, általános iskolás koromban (20 évvel ezelőtt), amikor kaptam ajándékba egy számítógépet nagy örömmel rohantam a Tescoba, hogy a nehezen összespórolt pénzemből vegyek egy általam kinézett dobozos játékot. Másnap az iskolában, amikor örömmel meséltem a többieknek az élményeim kicsúfolás tárgya lettem, miszerint milyen retardált, hülye vagyok, hogy boltból megveszem a játékot, amikor le is lehet azt tölteni ingyen...

  61. Laci Varro

   Milyen vágó programot használsz?

  62. sOnt

   Akárhány fizetett videót csináltat a Microsoft hülye lesz bárki ennyi pénzt kiadni ilyen szoftverekért akinek nem munkaeszköze. Akinek meg igen az nem szorul rá a 800 forintos aliexpresszes kulcsokra.

  63. Attila Jónás

   Régebben kényelmesebb volt tört szoftvert használni (néhány "crackelő szoftver" néhány idegesítő és felesleges szolgáltatást is kiiktatott a háttérben, és nem helyettesítette a sajátjával - lásd Denuvo), ma már kényelmesebb legálisan aktiválni egy-egy adott szoftvert (pl. Office), Európában akár "használt" (OEM-)kulccsal is.

  64. Vocaloid Lover

   Kb 3 hete vettem eredeti Win10 lemezt ami valami 40.000ft volt,de az kettő gépre ment. Ezerszer jobb lett a gép. Én már csak olyankor használok tört szoftvert hogyha már nagyjából az adott dolgot lehetetlen beszerezni vagy ha be is lehet (mondjuk játékot) akkor azt már mondjuk író/olvasó hiányában úgy se tudnám használni. De ez is nagyon ritka. Nagyjából 10+ éve

  65. Josegrande666

   Tök jó, hogy Laci megemlíti a Creative Cloudot, csak nem tette hozzá, hogy az éves előfizetés 377 ezer forint.

   1. Josegrande666

    @Mark Pinter itt Magyarországon. Ez a bruttó ára és tartalmaz 1 év supportot is. Nincs kedvem küzdeni az Adobe supportjával. Ha valami gond van, felhívom őket pesten és megoldják.

   2. Mark Pinter

    Az hol kerül annyiba? Most néztem meg és 762 eur, azaz kb. 274eFt az éves díja. Egy héttel ezelőtt ennyivel rosszabb volt a forint árfolyama? Amúgy meg havonta is lehet fizetni érte és úgy csak 23eFt környéke, ami nem túl sok, mármint főleg annak, aki nem csak hobbi szinten használja, hanem pénzt is keres vele.

   3. Hargitai József

    @KEX ' ha szakmabeli vagy, akkor tudod, hogy nem.

   4. KEX '

    @Hargitai József Ez nem szélsőséges egy kicsit?

   5. Hargitai József

    Ami 1 hét alatt megkereshető vele.

  66. Balázs

   Ha mindent megvennének a magyarok és nem letorrenteznék akkor lenne magyar nyelv sok játékban, de nem, helyette inkább sírnak a magyarok hogy nincs magyar nyelv sehol

   1. SyM bioTe

    @Balázs Szerinem ígyis úgyis kicsi piac vagyunk, és nem kis pénz lefordítani egy játékot. Ráadásul magyar az nem is egyszerű nyelv. Nem hozná vissza az árát, még akkor se ha mindenki megvenné, aki játszani akar vele. Max néhány nagyobb címnél éri meg, ahogyan volt rá példa párszor.

   2. Balázs

    @SyM bioTe lenne csak nem éri meg nekik mert sokan crackelik és innen kevés a bevétel

   3. SyM bioTe

    Dehogy lenne. Ahhoz nagyon kicsi piac vagyunk, hogy megérje lefordítani a játékokat. Nem mellesleg annyira nem nagy dolog egy kis angolt megtanulni, hogy megértsd a játékot.

  67. M M

   Akinek egy macska nevű mappa van az asztalán annak mindent elhiszek. :) =^*^=

  68. hamsy1

   1:37-nél a szövegből TV-n szinte semmit nem tudtam elolvasni. Én is olcsó szoftvert vettem 4 laptopra egyenlőre működik a történet jobb mint a kalóz verzió. Ja Anoniminc meg ezeket reklámozza már egy ideje.

  69. Molnár Robi

   én nagyot kockáztattam és a KMS crackkel crackkeltem meg a win10et. hihetetlenül szerencsés voltam mert 2 nappal késöbb leszedte a linket a mediafire és nem volt vírusos. minden mást vagy biztosít a sulim vagy open source

  70. rbbobbi0

   egyetértek a videóban elhangzottakkal, de én már nem is tudom hány éve jogtiszta linux rendszert használok (van aki azon is játszik) ,de én nem játszom pc-n, tehát nekem bőven elég az átlagos felhasználásra a linuxmint.

  71. MrFaszkorbacs

   Letojom, hogy nem jogtiszta. Nem véletlenül van sarc minden adathordozón.

  72. Koszta Zoltán

   Ezért is érdemes Linuxot használni. Egyébként azokról is készülhetne egy videó

   1. Csibeszendó

    Ezek után tényleg.

  73. Péter Szabó

   Lehet, hogy ez a videó nyugdíjasoknak, óvodásoknak mondott valami újat, de aki már telepített valaha windows-t, vagy bármilyen komolyabb programot, annak csak a nagy büdös semmiről szólt.

  74. Ádám

   Igazából hosszú évek óta torrentezek a Windows 10is onnan van és km spico val van aktiválva és soha semmi problémám nem volt. :D A drivereket meg az iobit driver boosterel oldottam meg.

  75. János Fejes

   ... de gáz ez a videó! A Final Cut pedig a két bites emberek vágószoftvere, mint anno a Pinnacle Studio! Ha profi szoftver kell erre, akkor ott a Davinci Resolve ingyen! Ja, hogy ezt meg kell tanulni! Lol ...

   1. SyM bioTe

    @János Fejes Én ezt értem, de most gondolj bele: Ráveszi magát, hogy akkor beletanul. Jó eséllyel idő kell ahhoz, hogy az új szoftverrel is hasonló minőségű videók jöjjenek ki / vagy sokkal több idő kell hozzá, mert ugye nem megszokott a munkakörnyezet. Igen, az élet tanulás, de nem kell mindenhez IS érteni.

   2. János Fejes

    @SyM bioTe Mondanám, hogy igazad van, de az élet - elvileg / szerintem - fejlõdés, tanulás is. Persze kényelmesebb beleragadni a posványba, de szerencsére nem vagyunk egyformák! ;)

   3. SyM bioTe

    Aki elkezdte és megszokta egy adott szoftveren a munkát, megértem ha nem akar átszokni másikra.

  76. Gábor Varga

   Én a saját win 10 kulcsomat is a netről néztem xddddd

   1. Gábor Varga

    De azóta visszaváltottam win 7-re mert az a gépemnek is jobban esik xd (SZERINTEM gyorsabb)

  77. ̔̏̊

   Megoldás: LINUX

  78. Alexander Buzgán

   Honnan tudom hogy használt laptop vásárlása esetén eredeti aktivált windows 10 van rajta, vagy crackelt windows 10 van rajta?

  79. Dániel Kabók

   Szia @Tech2.hu Laci. Lenne egy kérdésem, illetve kettő. Ismered-e a nyílt forrású szoftverek világát, esetleg használsz-e közülük valamit?Pl. VLC, LibreOffice, stb.

  80. Imre Forintos

   Szia! Az adobe előfizetés kapcsán szeretném megkérdezni, hogy azt írták, hogy két eszközön lehet aktiválni, de egyidőben nem lehet használni. Ilyenkor az egyik készüléken ki kell kapcsolni valamit, vagy csak nem működik egy időben? Köszönöm a választ!

  81. Imi V

   Windows és biztonság hm , ha jogtiszta ha nem teli reklámmal. Normális víruskeresőt raksz föl rá összeakad ebből megjöttem . Inkább Linux os ingyenes Office ingyenes Clam AV ingyenes .

  82. László Csaba Kiss

   A kedves Microsoft is elgondolkodhatna már az árképzésén és kitalálhatna valami olyan lehetőséget amit tud tejesíteni a felhasználó is és még ők is jól járnának akkor nem kéne ilyen kétes helyekről vásárolni.

  83. Andras Bakai

   A warez nélkül nem létezne ma keleteurópában(sem) játékfejlesztés sem informatika a mai formájában.

  84. Motyon HUN

   - Miért várja el bárki is hogy az ember eredeti cuccokat használjon, ha a fizetésünk sem annyi mint németországban??? - Amúgy ha én fizetek a termékért, az onnantól nekem nem illegális. - a laptopon winfos nélkül vettük, kb fél óra alatt felrántotta magát, az hogy sokat kell vele szarakodni: nem igaz - mi az hogy 4 ezer ft az olcsó licensz? Inkabb 1200

   1. SyM bioTe

    - Elsőt nem kommentálom, de lehet annyit keresni. - Tehát ha veszel egy lopott autót, akkor az onnantól legális? OK. - A telepítés könnyű, aktiválás lehet macera. - Azt meg minek ugye megvenni, ugyanaz, mint a km spico kb.

  85. Zoli Kaszás

   1000 ft egy win10 kulcs ._.

  86. iNdepDev

   Ez egy ncore reklam?

  87. Róbert Vizler

   Ha már kimondatlan igazság: a Microsoft évek óta uzsorás zsarolóként működik, ez nem sok okot ad a bizalomra... :(

  88. Dani Hajdú

   Az a kérdésem hogyha van egy régi win 7 licenszem(upgade win 10) amit géppel együtt vettem és a ggépet már eldobtam de kulcsot továbbra is használom. Ez legálisnak minősül?

  89. Botond Tőrös

   Ezért jó a Mac. Nem kell rá opredszert venni, mert a laptop vagy számítógép tartalmazza. Másrészről használok Windows-ot is, de hozzátenném, hogy még az XP-vel kezdtem. Azóta eltelt 16 év és a Microsoft is kiadott pár opredszert, nyílván nem ingyen. Azért Magyarországon az emberek nem élnek olyan jólétben, hogy minden új Windows megjelenésnél szaladjanak a médiamárktba vindózért. És tudom, hogy a 10-es Win már a MacOS-hez hasonlóan egyszer vásárlós sztori de az csak egy eszközre szokott érvényes lenni, míg egy mai családban 3-4 számítógép hányódik. Szóval szerintem 3000 forintot bukni jobban megéri, mint kifizetni 50 ezret a Microsoftnak, aki az elmúlt 16 évben még nem tudott egy olyan rendszert legyártani, ami jól is működne.

  90. Pityu Iam

   Nem értem hogy hogy nő meg a sebezhetőség kockázata ha a kritikus frissítések települnek... na mind1... azért nem irigyellek, nehéz lehet indokokat találni egy ilyen videohoz :D

  91. Gábor Csordás

   Tnulság: használj Linuxot, az ingyenes és nem olyan összetákolt foskupac, mint a Windows, amit a saját hivatalos frissítései tesznek tönkre a rád erőltetett bloatware-el együtt.Plusz még a szoftverek is ingyenesek rá és tudnak annyit bőven, mint a Windows-os változat, csak gyorsabbak.

  92. matyusb

   én ubuntut használok,és igen nem elöre telepitett de cserébe minden úgy müködik ahogy én akarom

   1. Mark Pinter

    @Blackyi Labrador Nos ahogy nézem ott a GUI lesz főleg a különbség és a GUI-k teljesítmény igénye eltérő. Ehhez persze nem feltétlen szükséges a rendszert lecserélni. Elég lehet magát a GUI-t cserélgetni. Amúgy a sok rendszer közül, amit teszteltem talán a legjobbak, a Debian (egyik legrégebbi linux, ami alapján az ubuntu is készült), vagy az opensuse. Ezekre jellemzően többféle GUI telepíthető külső segítség nélkül. Amúgy az opensuse rendszer támogatja talán a legtöbb GUI-t instant, amik közül telepítés során választhat az ember. Ahogy én tudom a legkisebb erőforrás igényű felület talán az xfce. Ez elérhető a linuxmint kiadásban is, amitől az az érzése lehet az embernek, hogy az a linux mennyivel gyorsabb, miközben csak a kezelőfelület alacsony rendszerigénye az ami gyorsabbá teszi.

   2. Adamyno

    @Blackyi Labrador Én is javaslom, de körülnézhetsz distrowatch-on is :)

   3. Blackyi Labrador

    hali.. probáld ki az Ubuntu után a LinuxMint rendszert.. abból készitik - de jobb :-)

  93. Péter

   Mondjuk az adatbiztonsághoz nem sok mindent tesz hozzá, de amúgy egyetértek a videóval.

  94. K. R.

   Az Microsoft oldalról, simán letölthetõ a hivatalos ISO, file, amit ha offline környezetben használhatsz, a meglévõ fix verziós szoftvereiddel , az nem tört, hanem csak nincs beregisztrálva. Igaz win 95nél terjedt olyan verzió amelybe tényleg belenyúltak, és egy halom modul hiányzott belõle, hogy felférjen pár megás vinyokra. Az mondjuk akkora szakadék volt, hogy havonta, kehetett újratepíteni...

  95. András Kiss

   Valaki tudna küldeni nCore meghívót?

   1. Zoltán Kovács

    Nyilvàn sokan akarnak meghívót adni egy idegennek,aki aztàn nem tölt vissza..ès kitiltjàk a meghívó szemèlyt is..

  96. K. R.

   Igen, olyan szuper a win 10 frissítés, mikor egy 20gépes info terembe, egymás után frissítik magukat a Pc-k és 20perc mire el lehet kezdeni az órát🙄

  97. Keith Godzi

   Laci tisztázzuk, bár nem támogatom a kalóz OPrendszer használatát de említsük meg azt is, hogy aki egy kicsit is konyít az informatikához az tudja, hogyan használhatja ingyenesen a Windows 10-et. A Microsoft oldaláról letöltött eredeti image Rufus segítségével pendrive-ra kiír, telepítés, majd parancssor segítségével az "slmgr.vbs" parancsokkal végig lehet vinni egy aktiválási folyamatot. Itt a lényeg és hangsúlyozom, hogy NEM szükséges KMSpico és egyéb harmadik féltől származó aktivátor használata hisz simán parancssoron keresztül beépíthető a kulcs a rendszerbe és aktivált windowst használunk, olyat ami módosítatlan, eredeti forrásból származik tehát a kockázat 0 NULLA! Ötletes az ncore-os bevágás de élből nem értem azokat az embereket akik egy torrent oldalról töltik le a lemezképfájlt mikor elérhető a gyártó oldaláról ingyenesen. Összegezve szerintem nem a kalózkodással van baj hanem a felhasználókkal akik nem értenek az informatikához és emiatt potenciális veszélynek vannak kitéve amiatt, hogy naivitásukból fakadóan átverhetőek.

   1. SyM bioTe

    @Keith Godzi Vagy úgy.

   2. Keith Godzi

    @SyM bioTe jogtiszta nem lesz, viszont nem egy hackerek által módosított imaget telepítesz a gépedre ami kernel szinten adatot halászik...

   3. SyM bioTe

    De ez mitől lesz legális / jogztiszta?

  98. Kiss Tamàs

   az higy csinaltad meg hogy olyan legyen a tàlcàd?:D

   1. János Kelemen

    Taskbar X. Átlátszóvá teheted vele a tálcát, plusz középre helyezheted a tálcaikonokat.

  99. Misiviktor

   Vásároltam win10 kulcsot a microsoft nem hajlandó levenni az előző gépemről a hozzárendelést innentől kezdve marad az ncore

  100. Pellet Máté

   A 3000 ft-os kulcsokat eredetileg az aliexpressen veszik 500 Ft-ért, ezek elvileg oem gépekről leválasztott licenszek. Semmi baj nincs velük, évek óta működnek.