Tisztázzuk: Árukereső árak, szürkeimport

Tech2.hu

164 E megtekintés25

  Sziasztok! Bizonyára feltűnt nektek is, hogy napok óta elérhetetlen a Turbado.hu, így akik náluk vásároltak, azok garancia esetén nem tudnak hova fordulni. Ebben a videóban tisztáznám, hogy mi az a szürkeimport és mi a különbség a forgalmazói és a gyártói garancia között.
  Mi történt a Turbadóval?: huaweiblog.hu/ujabb-telefonos-ceg-tunhet-el-magyarorszagon/
  Kövessetek minket:
  - Twitch csatornám: www.twitch.tv/tech2hu
  - Közösségi csoportunk: goo.gl/tAMtJp
  - Facebook: goo.gl/WqeizY
  - Instagram: goo.gl/Dzp2vD
  - Weboldal: goo.gl/9SnNRv
  - Twitter: goo.gl/zYw3gU
  - Email: info@tech2.hu
  Időbélyegek:
  00:00 - Bevezetés
  00:35 - Árukereső.hu árak, garancia!
  01:25 - Mi az a szürkeimport?
  01:53 - Forgalmazói garancia!
  02:44 - Gyártói garancia!
  03:36 - Mi történt a Turbadóval?
  04:43 - Mi lesz a vásárlókkal?
  05:00 - Ha fontos a garancia, válassz gyártói partnert!
  GY.I.K.
  - Te kecskeméti vagy? Igen :)
  - Mi az a számláló a háttérben?: hufast.info/plan/vide/fIrandGv0qW-f5c
  - Milyen gépen vágsz?: MacBook Pro 2019 16"
  - Milyen kamerád van?: Sony A7 III + Tamron 28-75 f/2.8 és Sony A6300
  - Hogyan készül egy Tech2 videó?: hufast.info/plan/vide/omPbhM53uHymmqs
  Tagek:
  tech2, tech2hu, turbado, turbado mi történt, mi történt a turbadóval, turbado.hu, turbado.hu vélemények, turbado vélemény, turbado vélemények, okostelefon, gyártói garancia, forgalmazói garancia, forgalmazói vs gyártói garancia, telefon garancia, szerviz, samsung szerviz, huawei szerviz, szürkeimport

  Közzététel: 5 hónapja

  Megjegyzés

  1. Keve Szabó

   Az enyém a 950. komment :)

  2. Zsófi Gy

   Akkor az emag megbizhato ebbol a szempontbol?

  3. Barnabás Kondrák

   De hogyha vigyázok rá akkor megvehetem az olcsóbbikhelyről?

   1. Barnabás Kondrák

    @Tech2.huok köszonom

   2. Tech2.hu

    Inkább fogalmazzunk úgy, hogy ha nem fontos a garancia és a gyári szervizelés, akkor veheted olcsóbban is

  4. TheCovery

   Én a Turbadonál vettem anno Pixelt, de nem az ár miatt, hanem mert volt. Szóval szuper, hogy nemzetközi garancia meg stb, de nem lenne rossz ha lenne értelmes kínálat is. Az meg hogy a cég hogyan mit adózik nem az én dolgom. Mondjuk speciel én kaptam számlát, különben ki sem fizettem volna. :)

  5. Chanel eXSO

   Köszi a videót Doctor Strange!

   1. Zolcsi

    😂😂😂😂

  6. Botond Fülöp

   Már számtalan Apple terméket vettem idehaza, ezek közül kettő darab volt, ami szürkeimportos. Ez a kettő nem romlott el eddig soha, az összes többit javítani/cserélni kellett, többször is.

  7. EB TV

   Az eneked.hu veboldal jó laci az árukereső n mert iPhone 7et akarok venni

  8. im

   Ezt a garancia témát azért jó tudni. Egyébként az Árukeresőm sincs azért minden fenn csak egyszerűbb a keresés mint egyenként böngészni a neten Sokszor becsapós az Árukereső mert az ár olcsó és vonzó de a postaköltség viszont drága, így ha kiszámoljuk már a kettőt együtt nem is olyan jó üzlet a legolcsóbbat választani mert ugyanott vagyunk mintha a drágábbik terméket választottuk volna

  9. Péter Ankner

   Hasznos videó! :)

  10. Steve Mojo

   Legnagyobb közösségi biztonságos árusitóház USA-ban Ami nálunk müxik az nem biztos hogy máshol is müxik, mert az a szolgáltatótol függ. A Swappa-on közvetlenül más felhasználókkal vásárol és ad el. A közvetítő kizárása azt jelenti, hogy csatlakozol egy közösségi piachoz a legjobb árakkal és legmagasabb értékkel. Nincs szemét A piactér biztonságának megőrzése érdekében nem engedélyezzük a törött tárgyakat. Minden terméknek felsorolási követelményei és jóváhagyási folyamata van A Swappa-nál a PayPal szolgáltatást használjuk fizetésekhez, mivel ezek kiterjedt vevő- és eladóvédelmet nyújtanak. Szerezd meg, amit meghirdettek, vagy visszatérítést kapsz. Időszak. Külföldre a szállitást továbittó intézi. Ezt tisztázni kell az eladónak. swappa.com/about

  11. Albert Lovas

   Szerintem még így is jobban megéri az olcsóbbakat venni, mert ahhoz, hogy így járj, el kell romolnia a készüléknek és a forgalmazónak is be kell zárnia, és nagyon kevés az esély arra, hogy mindkettő megtörténik a garanciaidőn belül. Ha csak az egyik történik meg, abból nem lesz semmi baj.

  12. Steve Mojo

   Legnagyobb külföldi piac nekik india ès ők tech. tàjèkozottak jòl tudnak angolul. Kuglival forditottam. Szigorúan kerüljük a kínai márkák vásárlását, mivel olyan kínai alkalmazásaik vannak, amelyek potenciálisan veszélyeztethetik a kémkedést. Ezeket az alkalmazásokat nem lehet törölni a mobiltelefonokról. Tehát akkor is, ha a termék Indiában készült, nem bízunk benne. Sok vállalat gyárt telefonokat Kínában, beleértve az indiai márkákat is. 2020. május 31

  13. greenmumin

   Wow.Érdekes info,tényleg jó tudni.Köszi💪✌

  14. Miklós Bendegúz Gergye

   Kedves Ügyfeleink, szomorú hírekkel szolgálhatok, el kell mondanom, hogy a Turbado jelen állapotában, az anyavállalatunk pénzügyi problémái miatt leállt. Megpróbáltuk a refinanszírozást, a bankokat és a befektetőket, de sajnos nem jártunk sikerrel. Elfogyott a pénzünk, és nem tudjuk biztosítani működésünket. Minden hitel- vagy bankkártyával fizető ügyfél kérjük, forduljon bankjához, és kérjen teljes visszatérítést, a bank gondoskodni fog a pénze visszafordításáról. Mindazok, akik az utánvét mellett döntöttek, kérjük, töröljék megrendelésüket, és rendeljenek máshonnan. A banki átutalással fizetett ügyfeleknek regisztrálniuk kell a google űrlapon a a mellékelt linken, és a lehető leghamarabb visszatérítjük a pénzüket, amint a befizetés ellenőrzése befejeződött. Minden garanciális igénnyel kérjük forduljanak a helyi szervizközpontokhoz. Aktívan keresünk befektetőt vagy vevőt a Turbadora, és a lehető leghamarabb folytatjuk működésünket. Biztosítani fogunk egy dedikált e-mail címet a kéréseinek összegyűjtésére, minden kommunikáció a felmerült problémákról angol nyelven fog zajlani. Köszönjük, értesítjük a további fejleményekről. Štefan Ďurina TEUMT LTD Hát ez nem túl jó...

  15. kasmir0219

   Nekem az Apple készülékem idáig tök mind1 volt honnan van :D Pedig volt amerikai modellem is. Ennyibe lehet másabb az Apple??

  16. Nezertes The Master

   Az Aqua Web áruház is szereti a mobilokat szürke importal behozni.

  17. Csongor Reisz

   A gyártói szervizeknek minden kitétel nélkül, kutya kötelességük volna garancia időn belöl ingyen javítani és akkor nem volna ez a ...kodás! Vagy nem az ő termékük??? De! Akkor???

  18. beyazguevercin

   Egy bajom van csak az itthonra szánt modellekkel: nagyon gyakran csak csökkentett tudással (például kevesebb memóriával) forgalmaznak itthon modelleket és képtelenség beszerezni nem szürkeimportból ezeket.

  19. Róbert Hajdú

   A Xiaominak melyik áruház a magyarországi partnere? Sehol nem találok egyértelmű infót.

   1. Marcell Gál

    Mondjuk a Mi Store pl.?

  20. rzn777

   Ez az egyik leghasznosabb tech videó, köszi a feltöltést :)

  21. Kifli Dávid

   én tudok az árukeresőn belül 3 top 5 között lévő boltot, akik bontott/vásárlástól más boltban elállt termékeket forgalmaznak....rengeteg negatívjuk van mégis sokan vásárolnak tőlük én is küldtem már rájuk nav-ot, hogy használt termékeket forgalmaznak, hiányosan újként mégis megtehetik :)

  22. János Karaszi

   Eső után köpönyeg sajnos. Ameddig nem szűnt meg az oldal, senki nem olvasta el az ÁSZF-et. Mindenhol az első volt a keresési találatok közt, több helyen/alkalommal is elismert oldalról van szó. Az ember már tényleg mindenhez úgy kell hozzáálljon, hogy úgyis átb@sszák...

  23. Rel ixo

   Oké ez jó dolog,hogy felhívtad erre a figyelmet. De pl. PC alkatrészeknél már azért teljesen más a sztori...ott ugye nincs ilyen "bérlős" marhaság mint a turbado. Ellenben nagyon sok a szürkeimportos cucc!!!! Ahogy említetted is a garanciát ott ez szintén bukó sokszor amire 5-10 év gyártói gari járna vállalnak 1-2-t rá. Ez jól bevett szokás magyarországon mert engedik nekik. Az ár meg nem mérvadó ezekben a PC-s esetekben mert egy drágább áru is lehet szürke importos hiába veszed a drágább ugyanolyan cuccot a garanciád nem 5 év lesz csak 2 pl. Arról nem is beszélve,hogy a már amúgy is igen magas magyar vám+áfa (meg minden vadkapitalista árrés ami rájön még) után azért nem sokan engedhetik meg,hogy röhögve kifizetnek egy adott remékért akár +100 ezret. Mi a gond? Jogszabály FAILED, magyarország árak FAILED HARD.

  24. g imre

   Laci !!! Miért NEM válaszolsz legalább RÖVIDEN A KOMMENTELŐK KÉRDÉSEIRE ??? Szerintem SOKAN mérgesek ezért rád !

   1. Tech2.hu

    :D szoktam válaszolni az olyan kérdésekre, amikre tudok is. Sok kérdés olyan, amire a válasz ott van a videóban. Illetve a videózáson kívül is van életem, így is napi 10 órát ülök a gép előtt, dolgozok a videókon, nem tudok minden egyes kérdést megválaszolni, remélem ezt azért meg tudod érteni.

  25. József Teremi

   Nekem feltűnt már régen, hogy mennyire természetesnek veszik már az emberek, hogy elromlanak a készülékek. Bármilyen műszaki termékről legyen szó, mindegyiknek van egy élettartama. És senkinek sem tűnik fel, hogy az újabb, műszakilag fejlettebb termékek élettartama rövidebb, mint a korábbiaké. A videóban is garanciális problémára világítasz rá az árral kapcsolatban. Szerintem nem erre kéne kontcentrálni, hanem arra az anomáliára, hogy miért lett csak 2-3 év az élettartama az új készülékeknek, holott a technológia fejlődése minimum a korábbiak élettartamát kéne garantálnia. De miután szép lassan csökken a használati idő, így nem tűnik fel és mindenkinek természetes lesz, hogy csak 1-2 évre vesz telefont. Az első nagy sorozatban gyártott telefonkészülék a CB24-es volt és már akkor olyan minőségben gyártották, hogy szinte soha sem romlott el (a vezetékei használódtak el leggyakrabban), pedig 1924 majdnem 100 éve volt!

  26. saihulud

   Olvassuk el a felhasználói szabályzatot. Hát szerintem ezt nem divat elolvasni. Mondjuk én általában nagy cégektől szoktam rendelni, mint pl. emag és általában black friday-re időzítem. Persze ez nem segít, ha mondjuk tavasszal megy tönkre valami. Szegény ember vízzel főz. Ha lentebb lenne az áfa, mint minden rendes országban, akkor ez a probléma sem létezne. De ahogy a belga mondaná kell kokainra, meg kurvákra. Meg stadionra. [politika off]

  27. Miki Burza

   24.hu/fn/gazdasag/2020/12/02/megszunt-turbado-hu-webaruhaz-ezer-ugyfel-tartozas/

  28. Levora Sándor

   Mi az, hogy gyártói garancia és kereskedői garancia? Mi az, hogy nem mindegy, melyik országba szánta a gyártó a készüléket? Ha valóban ők gyártották, miért kell külön garanciafeltételeket szabni egy olyn cégnek, mint például a Samsung? Nagyon jó készülékeket gyártanak (én már a harmadik S-modellt vettem meg), de most (az előzményeket ismerve) jelentősen megcsappant a bizalmam a cégben. Nem az készülékeikkel van bajom, mert nagyon jók és szoftveresen rengeteg bővítési lehetőséget kínálnak a készülékeikre, amit én mérnökként, zenészként és videószerkesztőként ki is használok (ezért van ismét Galaxy S készülékem. Amit nem viselek el, az, hogy a telefonomon keresztül ellenőrizzenek és határozzák meg a magánéletem. Én nem akarok Orwell 1984-ének világában élni! Nekem elég volt a szovjetéra. Nem szeretném ugyanazt átélni most, egy újabb únió basáskodása alatt!

  29. Dej Buster

   Ez azért marhaság! Egy cégnek jogutód nélküli megszünése esetén is biztosítani kell a garanciális ügyintézést, volt már ilyenben részem. Amúgy mi a tök az a trubado...

  30. Péter Dobsa

   Sokat netezek.. De nem hallottam még erről a turbado dologról 😀

  31. Ren Good

   Minden aláírok, de... Ha egyszer egy eredeti készülékről van szó, akkor az a gyárból jött ki, magyarul bárhol legyek, a garanciának élnie kellene, ugyanis a gyártó vissza tudja ellenőrizni, h nem hamis a telefon. Innentől nem értem az egészet. Azért mert én Kínában vettem, a telefon még eredeti Xiaomi. Persze tudom, naív vagyok, a világ sajna ilyen anyagilag lehúzó hely lett...

  32. Nándor

   Nah az emag-ot hagyjuk mint garanciát! Erre felkaptam a fejem. Konkrét saját példámból mondom: 1 hónaapig körözött a telefonom valahol.Többször bekamuzták hogy csak egy két nap és rendben van.Majd kb 1 hónap elteltével felhívott egy "törtmagyar" úriember hogy törött készüléket küldtem vissza.Persze ez bullshit volt, mondtam hogy akkor egyeztessen a futár céggel. A vége a poén ,erre kb 1 hétre miden előzetes jelzés nélkül visszatért hozzám a telefonom, persze nem volt törött. Mondtam a futárnak hogy üljön le igyon egy kv-t mert ha töröttet hozott akkor viheti vissza.Azt mondta "semmi gond az emagra nagyon sok reklamáció van megérti". Jah és akkoriban semmi magyarországi képviseletük sem volt mint kinyomoztam.Ez lehet változott azóta nem vitatom, már nem is érdekel. Edigital detto: honlapon tévesen megjelent leírás miatt küldtem vissza táblagépet. Otthoni kicsomagolás után megállapitottam hogy a leírás nem felel meg a valóságnak.Visszacsomagoltam ,majd visszaküldtem. Törelmesen kivártam a a maximális időt amin belül válaszolniuk kell. Természetesen nem kerestek, másnap hívtam őket. Jelezték hogy probléma van mert levették a fóliát és alatta karcos volt a kijelző. Mondtam hogy ezt mindannyian tudjuk nem igaz,de csak hallgatás volt a telefonban. Csak nyomott áron tudták visszavásárolni, természetesen ezt választottam és soha többé innen semmi. Tudnám még említeni speedshop-ot akik ezt a kettőt is messze überelték de nem akarok sztorizni. A samsung garanciátol sem voltam hanyattesve ,igaz ők teljesítették a vállalásukat. Azt szerettem volna csak ezzel az egésszel jelezni hogy vannak üzletek akik hosszú évek óta korrektül járnak el a saját garanciával. Úgyhogy ne írjuk le őket. Én akkor is őket fogom választani hiszen jóval kedvezőbb az ár, nem minimális differenciáról beszélünk .Ez az én rizikóm,tudom magánügy....

  33. Gábor Berei

   Azért azt nem árt tudni, hogy az EU-belüli árumozgást gátolják a gyártók, a garancia nem végrehajtásával. Ennek az oka, hogy a disztribútorok ne legyenek egymás konkurenciái, és a lehető legmagasabb áron értékesítsék a szarukat. Ez egy burkolt piackorlátozás, ami jogellenes. Az árkülönbség nagyon ritka esetben 10 e ft, sokszor 50-60 e ft különbség is van, és ez nem a kiskereskedők árrésének különbségéből adódik, hanem az Eu-s disztrikhez képest a magyar disztik ára ennyire magas és a termék ugyanaz. A gazdasági versenyhivatal pedig ölbe tett kézzel hagyja, hogy garanciális korlátozásokkal szakítsanak a magyar disztrik, a fogyasztókon Mo-on. A másik, hogy a turbado, ahogy olvasom nem vert át senkit, mindenki vissza kapja a pénzét. Itt aki átveri a fogyasztókat, az a gyártó, ugyanis eu-n belül, vagy kívül azt a szart ő gyártotta, ami tönkre ment. És a szerződött szervizeket, mint pl idehaza a tmx, ami a bravogroup holdig cége, ugyanúgy, mint a bravophone, ami a legnagyobb magyar disztri, kellene kényszeríteni a javítás elvégzésére. Azért nem végzi el, mert ő a forgalmazó is, egy másik cégben, bravophone, és ezzel abba az irányba tereli a fogyasztót, hogy a drágát vegye, akár ez a videó is. Azért a hatóságoknak lenne dolga a gyártó és szervizpartnerek szerződésének vizsgálatával. Illetve a magyar disztrik kartellezése terén, mivel szinte fillérre azonos árakat alkalmaznak. Ilyenkor viszont tud arra hivatkozni a gvh, hogy az eu szabad piac, de ha valaki nem ezektől vásárol, mindjárt átveri a fogyasztóit. Hogy mi van a háttérben? Ehhez azt kell tudni, ki a bravogroup holding tulaja...Régebben, amikor még a Nokia volt a piacvezető, ugyanezt csinálták, csak akkor product code-val és nyelv pakkokkal.

  34. Anubis

   Én emagon a 2 ár közül a nagyobbat valasztottam és gyakorlatilag az volt az igaz hogy mi a márka és hogy szék......

  35. SharKtooth_ -

   Az én telefonom is onnan van,úgyhogy menjenek a f.szba :)

  36. Ákos Abonyi

   2016-ban a legolcsóbban vettem iPhone 7-et valami oktogoni boltban. Dél-Európából importálták a dobozban lévő papírok tanúsága szerint. Azóta is ezt a telefont használom, négy év után is közel tökéletesen működik.

  37. Horváth László

   A gyár köteles lenne garanciát vállalni bárhonnan és bármennyiért vásárolt készülékre, hiszen mindegyik a gyártótól származik és nem az áfa és a haszonkulcs szabályozza a garanciát. Ha egy német állampolgár jártában keltében vesz valahol európában egy készüléket és otthon érvényesíteni akarja a garanciát, őt is elhajtják? Képzeljük el ezt egy autó esetében, hogy csak az adott országban javítanák ahol vette, nem is merné átlépni a határt, ha mégis, és baj van, belehugyozhatna a konnektorba!

  38. Wzetman

   Vannak olyan üzletek, melyek különböző neveken futtatnak webshopokat, aztán játszadoznak az árakkal. Néha nevet változtatnak, vagy csak pár hónapra eltűnnek.

  39. Gergely Radics

   Haha, egy Corsair pendriveot emiatt buktam. Boven garancialis volt amikor meghalt, de az egyik (eleg nagy itthoni laptop bolt!) kozben "tulajt cserelt" es elhajtottak, hogy az mar nem az a kft. Az eredeti kft elerhetetlen volt. (A bolt neve amugy ugyan az azota is es tobb uzletuk is van az orszagban.) Szerencse, hogy egy par ezer forintos cuccrol volt csak szo...

  40. Dávid Keszi

   LG G6-ot vettem anno a Turbadónál, a gyártó szó nélkül garizta :) (persze ehhez hozzá kell tenni, hogy az LG szervíz az egyik legkorrektebb az országban)

  41. Peter Kovacs

   Szégyen. Az adott gyártó lehetővé teszi, hogy az értékesítési csatornáin keresztül vehessen valaki a termékéből. Ugyanannak a terméknek ugyanúgy kellene garanciális szervizt biztosítani. Tehát a gyártó több csatornán értékesít, de eltérő a garancia? Zárják be a gyártót. Probléma megoldva

  42. ZK

   Ami a szürke garit illeni valószínüleg én is ebbe a problémába este egy SAMSUNG Mosógép kapcsán amit a MM debreceni üzletében vettem meg! A SM csak pislogott mikor nem találta a SN-t a rendszerében.

  43. Attila Bíró

   Azért ez nem egészen így van, ahogy a videóban el van mondva. Ugyanis, ha veszek pl egy s20-at amire ha hivatalos kiskertől veszem, 2 év a gyári gari, de ha szürkeimportos, akkor is van gyári gari, de csak 1 év. Szóval az elhangzottak nem pontos infók.

  44. Benjamin Fecske

   Sziasztok. Az Aqua is szürke importtal szerzi be a termékeit?

  45. Zoltán Kovács

   LG telefonokra is él a gyártói garancia, akárhol veszed, akár az applenél.

  46. Szoval Akkor

   Tök jó meg minden ez a videó, de 2018-ban még pont Laci ajánlotta a Turbado-t, tele volt a reklámjával a csatorna, még külön videó is volt arról, hogy működik a vásárlás, meg a garancia... Ezek után nagyon informatív a videó, de azért nem fogok leborulni a csatorna előtt, hogy most, hogy megszűnt az oldal, felvilágosítja a vásárlókat, mennyire felelőtlenek.....................

   1. Szoval Akkor

    @Tech2.hu Köszönöm Laci, ez korrekt válasz volt. Én sajnos pont ebben az időszakban csatlakoztam ehhez a csatornához, és hosszas tanakodás után sikerült onnan vennem a telefont. Mondjuk semmi gondom vele, a gari is lejárt, csak így hirtelen ledöbbentem a történeten. Nyilván ezután már vigyázni fogok, és ha új telót keresek azért a típus kiválasztásához ide jövök vissza. Köszi, hogy reagáltál.

   2. Tech2.hu

    Igen, nos akkoriban még nem voltam tisztában annyira én se, meg ha jól emlékszem Zsolt szerezte, mint partnert. Azt nem mondanám hogy teli volt vele a csatorna, mert kb 1-2 videó volt, aminél tőlük kaptuk a cuccot. De hát ugye előfordul, hogy az ember téved. A Turbadós együttműködés hiba volt

  47. Aradebil

   Ez a turbado-s bérlős dolog ez nem volt igaz a magyar leányvállalatra, azért ezt illett volna elmondani, valamint azt is hogy rengeteg termék esetében a legtöbb kisker forgalmazó alapból ad gyártói garit.

  48. Istvan P

   Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy a Turbado vezetője névvel arccal feltett egy videót, amiben elmondja hogy mi történt. A koronavírus nekik is betett és pont rossz időzítéssel nyitottak volna új boltokat és el fogyott a pénz a működésre. Nem gondolom, hogy nagyon nagy savazást érdemelnének. Valószínűsítem, hogy nem ők lesznek az egyetlenek, akik bezárják a boltot, de nem is sokan lesznek, akik névvel arccal vállalják és még bezárás után is igyekeznek rendezni az ügyeiket és nem csak simán eltűnnek. A videó most is elérhető és van egy google form is, ahol lehet valamiféle igénnyel élni feléjük. Én régóta rendeltem tőlük telefonokat, először 2015-ben és nekem semmi bajom nem volt velük sosem. Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy megszűntek. Szerintem teljesen korrekt cég volt, bár a garanciális ügyintézés egyszer sem kellett igénybe vennem. hufast.info/plan/vide/q4DWZtmIw3y-o3U van másik videója is azóta a csatornán. A hozzászólások sincsenek letiltva. Mindenki döntse el maga, hogy örülni kell e feltétlenül annak, hogy bezártak.

  49. Alpha010483

   Sajnos a jelenlegi készülékem Turbadós (realme 6S). Ez van. Akik Kínából rendelnek cuccokat, azokat sem érdekli a garancia szerintem. Aztán nem mindig filléres termékeket rendelnek. Ha valami tönkre megy, akkor tönkremegy. Veszünk újat, ha van rá mód.

  50. Zoltán Keczkó

   Soha ne vegyetek HP-t. HP laptopjaimban 1 éven belül felpuposodtak az akkuk. 30 töltési ciklusnál több nem volt bennük. Elküldtem gariba, visszaküldték javítás nélkül, nem rendeltetés szerű használat miatt. facebook.com/permalink.php?story_fbid=1078497529264461&id=384369592010595

  51. Unknown Woke

   koszi! hasznos es informativ video. megy a like

  52. Neo Csatornája

   Ha a német mediába veszek egy Samsung telefont, Magyarországon tudom érvényesíteni a garanciát?

  53. MRZsiir

   Szerintem ha valaki dragan vesz telefont, annak pont a garanciara kellene gondolnia. A draga keszulekeknek altalaban dragabb a javitasa is.

  54. kiskeni98

   15-ben vettem egy S3 Neo-t az emag-ból. Utólag belegondolva szinte 100% kijelenthetem, hogy az is szürkeimportos cucc volt, mert eleve nem magyar független ROM volt rajta, hanem román. Olcsóbb is volt, a legolcsóbb. Samuhoz sosem vittem, amikor gond volt mindig az emag-al tárgyaltam. Azóta telefont szolgáltatótól szerzek csak be (T/Voda/Telenor).

  55. Torma_S

   Szerszámgépeknél BASIC megjelölés jelzi ill a megbontott csomag... Érdemes fizikai üzlethelyiséggel rendelkező webshopból rendelni.

  56. Péter Polyák

   Nagyon hasznos volt! Sajnos én is pórul jártam most egy telefonnal ami elromlott, de nem tudom garanciálisan megjavítani, bár ezt a vásárláskor is tudtam, hogy olcsóbb így megvenni, de most nagyon kellemetlen, amikor kereshetek szervízt ahol megjavítják a telefont, ahelyett, hogy kapnék egy cseretelefont és megjavítanák bármely márkaszervízben.

  57. Robert Varga

   Turbado? Most hallok erről először...

  58. loserock1

   A legszebb példákat a magyar szürke importra szerintem az Apple termékeknél lehet látni. Eleve iszonyatos az ára kb. mindennek, amin rajta van a harapott alma. És erre az áfa nálunk még kő keményen rámegy. Azonban, az Apple az USA erejének hála kb. nem törődik azzal, hogy ki mit csencsel a termékeivel utána, hiszen ők egyrészt eleve beleépítették a busás haszont, másrészt ők valamelyik piacon teljesen jól eladták a terméküket. Ezért 1: nem zavarja őket, ha a terméket utólag adod vagy veszed, sőt, büszkék rá, hogy náluk a használt dolgok ára is milyen időtálló. 2: ők alapból, egy saját gyártói garanciát adnak, ami globális, nem érdekli őket, hogy milyen országban érvényesíted. Cserébe: pl. iPad-re vagy MacBook-ra az Apple világ-garancia alapból 1 év, míg Magyarországon véve a szavatossági törvény miatt 2 év lenne. Azonban, az Apple tudja, hogy a magánember szeret kompenzálni, ezért náluk pénzért lehet venni még Apple Care-t, amitől a WorldWide garancia azonnal megnő +1 vagy +2 évvel. Cserébe az AppleCare baromi drága (igaz, ki is nyalják az ember fényesebbik felét, ha baj van). Így történhet meg az, hogy bemegy az ember Pesten (pontosabban Budán) egy közismert bevásárlóközpont alagsorába, és gond nélkül meggveheti akár a bontatlan dobozos terméket is némileg olcsóbban, mint a hivatalos ár. Cserébe esetleg adnak mellé egy töltőfej átalakítót, mert hárt a dobozban hogy-hogy-nem angolszász konnektoros táp van. :) Illetve volt, mert vicces módon iPhone-nál már nem jár töltő a dobozhoz, tehát azt úgyis megveszed külön. Ki van ez találva :D

  59. Sziráki Gábor

   Egy jól bevált trükk egyébként, hogy bontott csomagolású de új mobilokat hoznak be az országba. Így nem terheli őket az áfa. Anno én is így vettem iPhone 4-et. Azért a 27%-os áfánál az ember meggondolja, hogy kockáztat e, és nem mindig az a jó döntés, hogy a drágábbat veszi. Nekem semmi bajom nem volt a mobillal és a bontott csomagolást leszámítva zsír új volt, én húztam le róla még a fóliát is. Sajnos kis hazánkban az alacsony jövedelmek mellett minden sokkal drágább mint máshol. Köszönhető ez a világon egyedülállóan nagy adónak. Ha ehhez még hozzájön az is, hogy a boltok még magasabb árréssel is szoktak dolgozni. Gondolom az ő költségeik is nagyobbak mint máshol, de lehet csak kihasználják, hogy a magyar embert ahol lehet le kell húzni. Ebbe nem látok bele :)

  60. Péter Ragó

   Sosem hallottam erről a turbadóról, viszont sorra jönnek vissza hozzánk olyan készülékek, ahol a tulaj valami fosomlás garjegyet lobogtat 1 év forgalmazói garjeggyel, én meg pislogok, mert a készülékén 1-3 gyártói garancia van. Hagyjuk már. Rengeteg készülékhez sima forgalmazói formagarjegy jár, miközben gyártó már gyári szám alapján is meg tudja mondani, hogy érvényesíthető-e az 2-3 év garancia. Szóval ne általánosítsunk. Turbado, wtf?? Sose sikerült még olyan helyről telót vennünk, ahol a gar márkaszervizben ne lett volna érvényesíthető. Ne csak az argep.hu-t tanuljuk meg beírni, a bolt neve alapján is lehet szelektálni. NEM KELL mindig a legdrágábbat venni.

  61. Tibor567

   És az miért van, hogy pl egy iphone XS 64 gb 240.000 nél kezdődik, míg egy iphone 11 64gb 200.000 nél ? Így hiába mondják az emberek, hogy majd ha megjelenik a következő széria, megveszem a régebbit, mert olcsóbb lesz.. Hát nekem kurvára nem így tűnik. Még inkább emelkednek a régebbi készülékek árai.. Szerintem ez hányinger. ( legalább is az iphoneok esetében )

  62. Szabolcs

   "Jól" sikerült árukereső és emag reklám. "egyébként a turbado is megbízható bolt volt" - nos, így ez a "megbízható bolt" minősítés tulajdonképpen nem releváns.

   1. Szabolcs

    @Tech2.hu Ez emberek nincsenek tisztában dolgokkal, mint emag, aminek n+1 forgalmazója van (jellemtően ev-k), kicsik és nagyok, akik egyik napról lehúzhatják a rolót, ott sem várható tényleges kártérítés garanciálist esetben, mert ugyan miért is nyelné le az emag az ő oldalán reklámozott (és jól felárazott - a forgalmazóhoz képest (+25% terméktől függően)), de nem általa forgalmazott garanciális hibákat? De a vezérhangya elv, az emberek jól bejáratott nevekről szeretnek vásárolni, de ez sem garancia semmire 2020-ban már.

   2. Tech2.hu

    Ebben nem volt reklámozási szándék, de mivel nagyon sokan használják, érdemes tisztában lenni a dolgokkal

  63. MacikaG

   sokan árérzékenyek, így aztán messzire kerülik a drága magyar boltokat és a gearbest meg az aliexpress a fő beszerzési hely. 100 cuccból meg 1-2 ha elromlik a gariidőn belül, szóval nem olyan vészes. Amúgy a Turbado úgy oldotta meg a szervízt, ha megvetted a PLUSZ szolgáltatást (+10% ár) akkor nincs szervíz, azonnal cserélik, ha probléma van.

  64. Richárd Balogh

   Köszönöm a videót! Szolgáltatónál dolgozom,.nem ritkák a 90-100-200 ezres kedvezmények, és mindig megkapjuk, hogy ez tök jó, de miért ilyen magas a listaára a készüléknek, hisz máshol listaáron kerül ennyibe kis túlzással. Na most majd csak elküldöm emailben ezt a videót :D

  65. Yo Isten

   Némi csúsztatás van a videóban. Európai Unió bármely tagországába hivatalosan forgalmazott ( tehát nem ázsiai vagy usa, hanem eu kivitelű készülék) esetén a "gyári szerviz" köteles garanciális szolgáltatást nyújtani! Ez EU egységes jog, nincs alóla kivétel!!!

  66. cliff

   Ezer köszönet, nagyon hasznos videó!

  67. YoutubeImi

   Jó cég volt a Turbado, mindíg gyorsan és pontosan szállítottak. És ami a legfontosabb, segítettek alacsonyan tartani többi haszonra éhes mobilforgalmazó cég árréseit!! hufast.info/plan/vide/m3zElLOFtXPUdaM&ab_channel=sarkozig

  68. Róbert Balogh

   Szia Laci köszönöm neked ez a videó hasznos volt.

  69. Lovas Janos

   Minek a számla a hivatalos szevizhez??? Kitöltött garancia jegy elég kellene hogy legyen! Föleg Európán belül, EU- N belül meg pláne! Az hogy nem magyar országon vettem esetleg a terméket attól még úgyan olyan garancia kellene rá! Föleg hogy eu- N belül elvileg egységes piac van, és főleg a szabványok elvileg ugyan azok! Az hogy valami Ázsia szürke import az megint más kérdés!

  70. Zsolt Lengyel Martin

   Ez nem új téma. Ilyen mindig is volt, lesz is, hogy megszűnik egy áruház. A hivatalos viszonteladó is megszűnhet, vagy elkezdhet szürkeimportolni.

  71. Barnabás Maráczi

   Nagyon igényes videókat csinálsz, és külön szeretném kifejezni a tetszésemet azért, hogy “szakaszosítva” vannak a videóid. Lehet nem jól fogalmaztam, de remélem érthető! 😄 Precíz munka!

  72. László Tóth

   Galaxy A7 Tablet teszt sztem többeket jobban érdekelne mibt ez a videó!

   1. László Tóth

    @Tech2.hu nem is várható?Az baj!Lenne rá igény!!!Elérhető áron van!!!

   2. Tech2.hu

    nem hinném, hogy egy tablet teszt elérne ekkora nézettséget :) és amúgy nem is várható

  73. László Tóth

   Valamennyi webshopos készülékre gyártói garancia van!!!Fel is tüntetik!!! Nem egy samsungot vettem webshopban és hivatalos samsung szervíz nem hajtott el!

  74. Máté Nagy

   Én így jutottam hozzá Oroszországban egy baromi olcsó iPhone 7-hez. Pár hónapja betörtem a kijelzőjét (ami egy védőtokkal simán megelőzhető lett volna), de 16 ezerért cseréltettem kijelzőt egy kiscégnél. Ugyanez az attrakció az Applenél 125 ezer forinttal drágább lett volna (már a készülékek közötti árkülönbség plusz a javítás). Persze a garancia nem terjed ki erre az esetre, de ebből a szempontból sokkal jobban megérte szürkeimportot venni.

   1. FeCsa

    @Máté Nagy Attól még, hogy szürkeimport attól még élhet rá a gyártói garanciád az Apple esetében. A készülék regisztrációjától, az első bekapcsolástól indul az 1 év korlátozott gyártói garancia.

   2. Máté Nagy

    @FeCsa Nem buktam a gyártói garanciát, ugyanis szürkeimport. Azaz amikor vettem, már nem volt gyártói garanciás.

   3. FeCsa

    Akkor most van egy baromi olcsó iPhone készüléked egy utángyártott kijelzővel. Ne romoljon el, de ha esetleg mégis megtörténik akkor szintén viheted egy noname szervizbe ahol nem gyári alkatrészekkel javítják meg a készüléked. Mert ugye a kijelző csere miatt buktad a gyártói garanciádat. :( Míg a hivatalos szervizben történő kijelzőcserénél nem bukod a készülék gariját. Ez azért nagy különbség. Ezt meg mindenkinek egyénileg kell beáraznia, hogy ez megéri e neki.

  75. Kovács Ádám

   Durva! Előző telefonjaimat is a Turbadorol rendeltem (iphone 8 plus,X,11), sose volt baj a telefonokkal, simán megérte! Persze ha beüt a garis problem az cumi...!!!

  76. TheNonameSenki

   Az iPhone az kivétel ilyen szempontból, mert ott egy szürkeimportos példánnyal is mehet az itthoni hivatalos szervízbe. Egységes világgarancia van a telefonokra. Egy szürkeimportos új iPhone-ot ugyanúgy tudsz aktiválni és attól a naptól kezdve indul a garancia amit a hivatalos oldalon is tudsz ellenőrizni. Ezt tapasztalatból mondom. Ha az androidos gyártók is áttérnének erre a rendszerre az nem lenne rossz dolog.

  77. Attila Nagy

   Laci a kezed már megint nagyon szőrös !!!!! Kilátszik a pulcsi ujjánál !! Figyelj már egy kicsit oda a higéniára !!! Nem így ismertelek meg !! Anno még sokkal igényesebb voltál, de mióta elköltöztél otthonról mintha nem is te lennél !!!!

   1. Tech2.hu

    xd Ne haragudj, de ezen jót nevettem. Ha azt várod hogy leborotváljam a karom, akkor más csatornát kell keresned. Hihetetlen, hogy miket ki nem találtok :D

  78. Vas Kovácsolt

   Szia. Nagyon kellett már, igen! Sokan nem értik ezt az EU-s garit, meg bolti garit...stb. Mindenki valahogy csalogatja az ügyfeleket. Tehát...ha veszed akárhol...de nincs mellé garjegy, akkor csak a bolthoz mehetsz!!! Ez nagyon fontos. Akár EU, akár jamaikai. ÉS A GARJEGY AZ NEM A GYÁRI KÍNAI GARANCIAJEGY AMIT BETESZNEK KINT A GYÁRTÓNÁL A DOBOZBA, hanem magyarországi garanciajegy! Nagyon fontos! Egy szerződött márkaszervíz sem vállalja sok esetben ezeknek a szervizelését FIZETŐSEN SEM!!! Mert az ugyanolyan "támogatása" lenne a szürkeimportnak!!! Ezt is figyeljétek...mert ha azzal számolsz, hogy "ha baja lesz fizetek" akkor nem mindegy ki javítja és mivel. Mert a sarki szervizes csak utángyártott kijelzőt rak bele, nincs gyári alkatrésze...stb. Aminek a biztos működését ő sem garantálja. Ezt is gondoljátok át. A többi alkatrész meg aztán főleg nincs is utgy ben. (alsó panel,hangszóró...stb.) Aki természetesen szarik ezekbe bele...az ezután is fog. A sok csalódott ügyfél ,aki nem olvassa el az ÁSZF-et, meg a garanciális feltételeket az oldalon ,azok ilyenkor köpködik a márkát. PEDIG ANNAK SEMMI KÖZE EHHEZ!!! De a magyarok nagy része árukeresőről vásárol...Szóval csak a saját kárán tanul. Köszi LACI még 1X!!!

  79. Rózsa Péter

   Ezt jó volt tudni....köszi...Bár mindig igyekeztem hivatalos helyről beszerezni a drágább cuccokat...sosem volt valamiért bizalmam a hirtelen kreált cégekkel.

  80. Balazs Kovacs

   Az euban nem értelmezhető a szürke import.

  81. Zoltán S

   Ez a történet csak a pénzről szól. Ki tömi a hazai szervizt lóvéval? Az anyacég? Neem. Az országos fő importőr aki vagy engedi a forgalmazást (nyilván ha kipárnázzák lóvéval vagy) tovább adja kiskereknek a terméket vastagon, nagy haszonnal leosztva a szerviz anyagi terheit.. Végül is a garancia egy biztosítás, amin szerintem keresnek is igen sokat.. S ha szürkén hoznak be terméket ahol nem másfélszeres árral húzzák le a lúzert igyekeznek kizárni őket ebből a szolgáltatásból, mivel nem fizettek bele, és nem tejeltek a fő importőrnek..

  82. Awroo

   Onnan vettem volt fél éve Mate 20 prot. Fuck.

  83. pista nonem

   Soha, semmikor nem vittem garira készüléket. Ezért fontos, hogy a legolcsóbb legyen. De, soha nem veszek noném eszközt, ami már garancia. Eddig bejött.

  84. KAMI KAMI

   Hmm, szerintem egy kicsit késő, legalábbis a károsultak számára. Bár azért tanulságos nekik és a többieknek is. Például egy Huawei Watch GT2 Pro-t honnan vennél? okosora-aktivitasmero.arukereso.hu/huawei/watch-gt-2-pro-p589100106/# Mert azok az oldalak amik a Huawei oldalán listázva vannak, azok egy év gyártói garival adják ugyanakkor a találatok között van két év gyári gyári van. A turbado.hu talán csak két év garival adta, a gyártói szó nélkül. Szóval melyik a nyerő a jelenlegi kínálatból? Vagy például itt is két évvel van hirdetve, szintén gyártói: bevachip.hu/huawei-watch-gt-2-pro-szurke-okosora-p753749/

  85. Daniel Papp

   hogyan lehet megnézni hogy sürke-e a garancia?

  86. a d r i a n o

   Azóta mást ír ki: Kedves Ügyfeleink, szomorú hírekkel szolgálhatok, el kell mondanom, hogy a Turbado jelen állapotában, az anyavállalatunk pénzügyi problémái miatt leállt. Megpróbáltuk a refinanszírozást, a bankokat és a befektetőket, de sajnos nem jártunk sikerrel. Elfogyott a pénzünk, és nem tudjuk biztosítani működésünket. Évi 150 millió eurós bevétel :D :D

  87. csilla tariné

   Én idén a telefonomat közvetlenül a gyártó webshopjábol rendeltem meg .úgy olcsóbb volt ez a Motorola-lenovo webshopja volt .217 euró volt a telefon .

  88. Zoltan Horvath

   Na ezeket a cégeket jól teszik, hogy megszűntetik nálunk!

  89. mihaly terhes

   Mondjuk amikor az otthon 470k-s fényképezőt megveszed 320k ért... végigfut az agyadon.... de tudjátok mit? A posta ktg legyen a legnagyobb bajom... We speak külföldiül... 😁

  90. Orion Pax

   Mi a Zene címe a videó végén ?

  91. M GG

   Azért az szánalmas, hogy pl. egy németországi telefonra is húzza a száját a hazai szervizek nagytöbbsége. Miért van akkor az EU? Az pedig a masik szánalmas attrakció, hogy még van aki bele írja a hirdetésébe: "szoftver garancia"!

  92. Lukácsi Ádám

   Beszéljünk egy kicsit arról, kinek dolgozol 😃

   1. Zoltán Csávás

    Tippelni szabad?

   2. Tech2.hu

    Kinek? Magamnak, nektek.

  93. Pig Guinea

   Azt is érdemes tisztázni, hogy a garancia egy havidíjas biztosítás, amiről te beszélsz meg jótállás :D Amin felül ezen eszközöknél még él a szavatosság meg a kellékszavatosság... Azt sem ártana tisztázni, hogy nem sok fogalmad van az egészről. Javaslom, hogy keress meg valakit aki a fogyasztói jogokban jártas az eu-n belül és nem kezd el "garanciát" emlegetni, mikor az sosem létezett! Egy alacsonyabb áru termék pont ugyanolyan forgalmazói és gyártói kötelezvényekkel rendelkezik és kb ugyanaz a számonkérés is, ha ezt nem tartják be.

  94. Pig Guinea

   Mivel jogszabály határozza meg mind a jótállás, mint a szavatosság feltételeit, így a magyarországon értékesített termékekre is ez vonatkozik. Komolyabb gyártó meg eleve jótállást vállal illetve kellékszavatosságot. A túlárazott szemét nem lesz sokkal jobb.

  95. Cheatman97

   4:02 úgy tudom, hogy ez a bérléses dolog csak egy extra garancia opció kiválasztásával volt érvényes egy készülék megvásárlásakor, hogyha enélkül is volt lehetőség telefont vásárolni, akkor azok a vásárlók normálisan tulajdonosává váltak a készüléknek. Ha valahol elérhető a teljes ÁSZF akkor azt szívesen megnézném, mert én egy onnan vásárolt (még mindig "garanciás") telefont vettem használtan..

  96. Lackooo

   Miért ilyen nagy az árkülönbség, mert a magyarok rablók ennyi. :D Sokan azt sem tudják, hogy amelyik terméket meg lehet venni az EU-ban, arra kötelező az EU jótállás, azaz ha van a márkának hazai hivatalos szervize, akkor itthon is meg kell javítaniuk egy pl. németországban vásárolt készüléket.

  97. János Simon

   Samsung gyártó hogyan jön ahhoz, hogy nem javítja meg azt a készüléket amit ő gyártott, de esetleg Németországban vettem!?!? Gusztustalanok!!! Apple nem ilyen görény!!!!!!

  98. Olivér Fecske

   Csak a Telekomtól vettem eddig telefont soha máshonnan nem vettem még egyszer volt hogy beázott a vízálló telefonom bevittem átküldtek a szemben lévő ses storeba leadtam a papírokat és küldték Pestre megjavították

  99. világbéke

   Volt az 1mobil. hu oldal is, az is megszunt néhány hónapja, pedig még a turbadonál is olcsóbban adták a készülékeket... Ugyanígy eltűntek mint szürke szamár a ködben.

  100. Attila Veszprémi

   Sajnos ez nem mindig igaz... Másfél évvel ezelőtt vettem Marley pw2 bluetooth fejhallgatót a médiamárktban, és egy héttel a féléves gari lejárta előtt a fejes kialakításából adódóan, a párna alatti műanyag levágta a párnát magáról. Egy hétig nem voltak hajlandóak vele foglalkozni, pedig ott voltak a papírok. Majd onnantól kezdve, hogy lejárt, már csak azzal érveltek, hogy már nem érvényes a garancia. (Amíg nem foglalkoztak vele, egyik alkalommal pl ezt mondták: a garancia egy napig érvényes, a féléves gari pedig addig érvényes, amíg nem bontod fel) Szerintem a lapon a fél év garancia nem ezt kéne jelentse...